Автор: Анастасія Печенюк

Відеогра в жанрі шутера від третьої особи Helldivers 2 за перші 12 тижнів продалася 12-мільйонним тиражем. Це зробила її найшвидше продаваною грою PlayStation за всі часи.

Під час розмови з інвесторами Sony заявила, що шутер Helldivers 2 набагато перевершив її очікування і досягнув межі в 12 мільйонів продажів на початку травня. Генеральний директор студії Arrowhead, що створила гру, Йохан Пілестедт відреагував на цю новину, заявивши, що для нього є безумство думати, що гравців Helldivers більше, ніж населення Швеції (близько 10,5 мільйонів), пише IGN.

Відео дня

Helldivers 2 випередила попереднього рекордсмена Sony God of War Ragnarok, яка досягла позначки в 11 мільйонів копій через 75 днів після запуску на PlayStation 4 і PS5 у листопаді 2022 року.

Helldivers 2 було запущено на ПК і PS5 одночасно. Sony заявила, що Helldivers 2 стала її найбільшим хітом компанії для ПК на сьогодні. Гра також внесла «значний» внесок у продажі та прибуток минулого кварталу, каже компанія.

NV Техно писав, що шутер від третьої особи, що є продовженням Helldivers 2015 року, був популярний від моменту випуску. У перший тиждень після релізу шутер продався мільйонним тиражем і встановив рекорд студії в Steam. Напередодні Sony прив’язала гру Helldivers 2 до сервісу PlayStation Network, який запущений лише у кількох десятках країн. Через це гра стала недоступною у понад 170 регіонах. Це спричинило бурхливу реакцію гравців, які змусили Sony відмовитися від своїх планів.

Читати далі