Президентка Молдови Мая Санду заперечила чутки про те, що нібито отримувала від України пропозиції допомоги з окупованим Росією Придністров'ям.

Про це вона сказала в інтерв'ю російському журналісту Юрію Дудю.

«Ніколи не було ніяких таких офіційних заяв — те, що ми читали, що деякі люди говорили у засобах масової інформації… Але офіційно — кажу з повною відповідальністю — таких пропозицій не було, неофіційно теж. Від офіційних осіб не було такої пропозиції», — відповіла Мая Санду.

Відео дня

Вона також наголосила, що для Молдови є прийнятним вирішення придністровського конфлікту лише мирним шляхом.

«Військовим шляхом — ми не погодимося на це», — сказала Санду.

Чутки про допомогу України у вирішенні конфлікту в окупованому Придністров'ї

На початку 2023 року Міноборони РФ поширило фейк про «підготовку вторгнення ЗСУ» до Придністров'я. Так зване «міноборони» Придністров'я заявило про тримісячні військові збори.

У Молдові заявили, що заява про українське вторгнення не відповідає дійсності. Спростував російські вигадки й офіційний Київ.

Президент України Володимир Зеленський також заявляв, що Москва розглядає можливість здійснити державний переворот у Молдові, захопити аеропорт у Кишиневі та перекинути через нього своїх військових. Пізніше це підтвердив прем'єр-міністр країни Дорін Речан.

Водночас Зеленський заявив, що Україна не має права на військові дії в Придністров'ї, поки уряд Молдови не запросить цього.
Президент додав, що такого «запиту не було». Зеленський також підкреслив, що Україна не претендує на території Придністров'я.

Редактор: Юлія Завадська Читати далі