Президент Сербії Александар Вучич сумнівається, що країни Західних Балкан стануть членами Євросоюзу раніше за Україну.

Про це повідомляє N1 Info.

«Коли ми увійдемо до ЄС, чи увійдемо разом з Україною — це вже інша проблема. У вас своя думка, але мій розум підказує мені, що я маю рацію», — сказав він.

Відео дня

Він також додав, що в Сербії Євросоюз «не такий популярний, як в інших країнах».

«У ваших країнах, можливо, ЄС такий популярний, у моїй країні він не такий популярний, так само, як і ми не такі популярні, хоча ми є найбільшою частиною цього регіону», — зазначив він.

Вступ України до Євросоюзу

Президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що виконання умов ЄС для початку переговорів є пріоритетом України.

Водночас голова Європейської Ради Шарль Мішель говорив, що Україна може приєднатися до Європейського Союзу у 2030 році.

8 листопада 2023 року Єврокомісія рекомендувала почати переговори про вступ України та Молдови до ЄС.

14 грудня Європейська рада 26 голосами підтримала початок переговорів про членство України в ЄС. Під час голосування прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вийшов із зали.

Читайте також:
Володимир Зеленський (Фото:REUTERS/Thomas Peter) Україна стане членом НАТО тільки після перемоги — Зеленський

Єврокомісія 12 березня офіційно представила переговорні рамки щодо вступу України та Молдови до Євросоюзу. Вони встановлюють керівні принципи та основи переговорів про вступ із кожною країною-кандидатом.

Тепер Рада ЄС має розпочати внутрішнє обговорення проєктів і схвалити їх. Після цього держава, яка головує в Раді, представить узгоджену спільну позицію ЄС на першій міжурядовій конференції з кожною країною, що ознаменує формальний початок переговорів про вступ.

13 березня Зеленський заявив, що сподівається на початок переговорів про вступ України до ЄС у першому півріччі цього року.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі