Прем'єр-міністр Латвії Евіка Сіліня заявила, що Росія знову погрожує застосувати ядерну зброю для залякування країн, які в червні візьмуть участь у саміті миру щодо України у Швейцарії.

Про це повідомляє Delfi.

Прем'єр Латвії визнала, що Росія погрожує всій Європі — так було і в минулому, і зараз нічого особливо не змінилося.

«Деякі країни ясніше усвідомили, якими є справжні загрози з боку Росії. Усвідомлення цих загроз дає Україні більше можливості перемогти у війні з Росією», — сказала глава латвійського уряду.

Відео дня Читайте також:
Андрій Юсов (Фото:Скриншот/Суспільне Новини) Кремль постійно шантажує ядерною зброєю, на фронті зараз відбуваються важливіші речі — ГУР

Ядерні погрози Росії

6 травня російський диктатор Володимир Путін доручив генеральному штабу країни-агресора підготуватися до навчань із застосування нестратегічної ядерної зброї.

У Кремлі пояснили це заявами Заходу про можливість відправити війська в Україну.

В українській розвідці пізніше заявили, що поки не бачать «чогось нового, крім емоційного ефекту від заяв».

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначили, що нова ядерна риторика Росії збігається з надходженням нових партій західної зброї до України, і припустили, що країна-агресор намагається перешкодити західним партнерам України забезпечувати ЗСУ додатковою військовою підтримкою та залякати західних чиновників. Водночас у ISW вважають, що Росія навряд чи застосує тактичну ядерну зброю на полі бою в Україні або деінде.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі