Автор: Анастасія Печенюк

Google, схоже, незабаром додасть до Gemini нову важливу функцію — Memory. Вона дозволить чат-боту зі штучним інтелектом враховувати деталі про співрозмовника у своїх відповідях.

Минулого року з’являлися чутки про те, що команда Gemini, який до перейменування називався Bard, працює над функцію пам’яті, завдяки якій чат-бот міг би збирати різноманітні деталі про користувача: від уподобань щодо довжини відповіді до біографічних фактів на кшталт кількості дітей в його родині. Тепер компанія, схоже, готується до розгортання цієї функції, пише 9to5Google.

Відео дня

Фахівець з програмного забезпечення Ділан Руссел поділився в X (Twitter) зображеннями нового інтерфейсу користувача для функції Memory в Gemini, зазначивши, що її може бути розгорнуто найближчими днями. Скриншоти надають більш конкретні описи можливостей цієї функції.

https://twitter.com/evowizz/status/1789689252013367705

«Спогади полегшують розмову. Gemini запам’ятовує інформацію, якою ви поділилися в чатах, як-от ваші інтереси та вподобання, тому вам не доведеться повторюватися. З часом отримуйте більше корисних відповідей. Коли Gemini дізнається про вас більше, ви отримаєте більше відповідей, адаптованих до ваших потреб. Вимкніть пам’ять або керуйте інформацією на сторінці пам’яті в будь-який час», — пояснює Google.

NV Техно писав, що OpenAI напередодні запустила аналогічну функцію у своєму чат-боті ChatGPT, і вона доступна лише для платних користувачів. Поки невідомо, чи стане нова функція Gemini перевагою лише для підписників.

Читати далі