Протягом доби на фронті відбулося 95 боєзіткнень, і понад половину з них — на двох напрямках, Куп’янському і Покровському. Про ситуацію на полі бою станом на 22:30 неділі, 26 травня, розповів у своєму зведенні Генеральний штаб ЗСУ.

«Від початку доби відбулося 95 бойових зіткнень. Найгарячішою залишається ситуація на Куп’янському і Покровському напрямках. Там відбулось більше половини всіх сьогоднішніх боїв», — повідомили у Генштабі.

Відео дня

Російський агресор намагається використати перевагу в живій силі й техніці та підтримку з повітря. Українські воїни дають бій ворогу, а на окремих напрямках — самі здійснюють результативні штурмові дії для покращення стійкості оборони та відновлення позицій. Цієї доби Повітряні сили, ракетні війська й артилерія уразили 16 районів зосередження живої сили окупантів.

Протягом доби росіяни завдали по території України чотири ракетних удари із застосуванням 14 ракет та 46 авіаударів 69 керованими авіабомбами, застосували 311 дронів-камікадзе. Здійснили понад 2600 обстрілів по позиціях Сил оборони та населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

Читайте також: Росія збирає нове угруповання військ біля кордону за 90 км від Харкова — Зеленський Читайте також:
Ендрю Таннер: Моя загальна думка про останній наступ росіян така — це кампанія, яку ведуть від відчаю, а не зі здорового військового глузду (Фото:REUTERS) Останній наступ Путіна. Військовий аналітик детально пояснив, що стоїть за харківською кампанією Кремля і до чого все йде

На Харківському напрямку відбулося 12 бойових зіткнень. Відбито 10 атак у районах сіл Липці та Тернова, тривають бої в районах Вовчанська та Стариці. Ситуація контрольована. Втрат позицій не допущено. Втрати загарбників за поточну добу загиблими та пораненими склали 118 осіб. Українські воїни знищили два танки, сім дронів, вісім автомобілів, чотири одиниці спецтехніки. Пошкоджено чотири артсистеми та три автомобілі. Окрім того, українські оборонці продовжують нищити ворожі укриття — за сьогодні вісім з них перестало існувати, пишуть військові.

На Куп’янському напрямку росіяни 22 рази намагалися витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Бойові дії відбувалися зокрема в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Новоєгорівки, Дружелюбівки, Греківки та Невське. На момент публікації зведення продовжувалися бої поблизу Петропавлівки, Берестового і Новоєгорівки. Ситуація контрольована.

Ворог втратив за сьогодні на Куп’янському напрямку 69 осіб. Знищено російський засіб ППО та дві гармати, ще одну артсистему пошкоджено.

На Лиманському напрямку було відбито три спроби окупантів просунутися вперед. Триває бій в районі Тернів.

На Краматорському напрямку російську атаку відбито біля Іванівки. Ще одне бойове зіткнення триває в районі Андріївки. Ситуація контрольована підрозділами Сил оборони.

Читайте також:
Росіяни окупували Уманське на Донеччині (фото ілюстративне) (Фото:t.me/br58ua) Росіяни окупували Уманське на Донеччині — мапа DeepState

На Покровському напрямку протягом доби російські окупанти продовжили спроби вклинитися в українську оборону з району населеного пункту Очеретине — тривають чотири атаки. Також ідуть бої біля Сокола та Уманського. Загалом на напрямку відбулося 31 бойове зіткнення. На окремих ділянках росіяни мали частковий успіх. Захисники України вживають активних заходів для стабілізації ситуації.

На решті напрямків суттєвих змін ситуація не зазнала, додав Генеральний штаб ЗСУ.

Редактор: Олексій Бочкар Читати далі