Через застосунок Резерв+, який запустили 18 травня, дані оновили понад 14 тисяч військовозобов'язаних чоловіків з України, які наразі перебувають за кордоном. Про це повідомляє Міноборони України у понеділок, 27 травня.

Усього додатком скористалися українці зі 124 країн світу. Серед лідерів — Польща, Німеччина, Канада, Чехія, США, Велика Британія, Іспанія, Литва, Нідерланди та Словаччина.

Відео дня

Загалом з 18 травня через Резерв+ дані оновили понад 1,1 млн військовозобов'язаних. Через ЦНАПи — майже 55 тисяч, а у ТЦК — близько 38 тисяч громадян.

Читайте також:
Обмеження консульських послуг та оновлення даних у Резерв+ (Фото:ДП Документ) Оновити дані за кордоном. Чи допоможе застосунок Резерв+ та чи настає відповідальність, якщо не уточнити дані

Раніше у Міноборони розповіли, що оновити військово-облікові дані мають навіть ті чоловіки, які виїхали за кордон понад 10 або 20 років тому. Це можна зробити, надіславши повідомлення на офіційну електронну адресу ТЦК і СП за місцем перебування на військовому обліку або через електронний кабінет військовозобов'язаного Резерв+.

Додаток Резерв+ для оновлення даних ТЦК — що відомо

18 травня в Україні запустили додаток Резерв+, у якому можна оновити облікові дані для ТЦК та СП. Згідно з новим законом про мобілізацію, усі військовозобов'язані громадяни віком 18−60 років мають оновити дані протягом 60 днів — до 16 липня. У документи військовозобов'язаних вклеюватимуть VIN-коди (штрих-коди).

Станом на 22 травня 805 тисяч громадян України оновили свої дані в застосунку Резерв+. Авторизувалися у додатку — понад мільйон українців.

Планується, що у Резерв+ з’являться електронний аналог військового квитка, а також послуги рекрутингу.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі