Полтавська обласна військова адміністрація відреагувала на рішення суду про накладення арешту на документи районних військово-лікарських комісій через імовірно неправдиві деякі висновки лікарів ВЛК щодо військовозобов'язаних.

Місцева влада в коментарі NV наголосила, що лікарські комісії перебувають під постійним контролем Міністерства охорони здоров’я, обласного департаменту охорони здоров’я та правоохоронних органів.

Відео дня

Станом на 3 червня понад 90% осіб проходять ВЛК менше, ніж за добу, уточнили в ОВА.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА, з 2022 року в області показник статусу непридатний до військової служби не перевищує 4%. При цьому показник придатності до служби в ЗСУ — у межах 70%.

Читайте також:
Хлопець з відео, яке було поширене в соцмережах (Фото:Кадр відео Курс Одесса via Telegram) У соцмережах заявили, що в Одесі хлопця визнали придатним до служби з діагнозом олігофренія — що відповів ТЦК

«За попередні періоди обмежено придатними до служби було визнано майже 22% мешканців області, направлених на проходження ЛКК», — ідеться в повідомленні.

3 червня пресслужба НАЗК повідомила, що суд Полтави наклав арешт на документи районних військово-лікарських комісій області через імовірно неправдиві деякі висновки лікарів ВЛК щодо військовозобов'язаних.

За висновками НАЗК, на Полтавщину припадає найбільший показник (20%) тих, хто проходив ВЛК і надалі був визнаний непридатним до служби.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі