Військова поліція Польщі разом із прикордонниками почне патрулювання на кордоні із Білоруссю, повідомляє Pokskie Radio.

Спільне патрулювання має розпочатися протягом кількох днів.

Зазначається, що це рішення запропонував командир військової поліції Томаш Кайзер міністру оборони Польщі Владиславу Косіняку-Камишу. Про такий крок також був поінформований прем'єр-міністр країни Дональд Туск.

Відео дня

Напади мігрантів на польських прикордонників — що відомо

Останніми тижнями в Польщі повідомляють про масові хуліганства мігрантів на кордоні з Білоруссю.

Зокрема, 31 травня прикордонна служба Польщі заявляла, що за останні дві доби понад 300 осіб намагалися нелегально перетнути польсько-білоруський кордон, унаслідок чого двоє польських військових потрапили до лікарні. Нелегальні мігранти кидають каміння, гілки, пляшки, стріляють із рогаток, шкодять службовому транспорту.

Читайте також:
МЗС Польщі вимагає видати мігранта, якого підозрюють у вбивстві військового на кордоні (Фото:Straż Graniczna/Telegram) МЗС Польщі закликало Білорусь видати мігранта, що причетний до вбивства польського військового на кордоні

28 травня повідомлялося, що польського військовослужбовця поранив мігрант, який намагався прорватися через шлагбаум на кордоні з Білоруссю. Тоді прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявляв, що їде на місце події. Військового госпіталізували.

29 травня Туск оголосив про перекидання «всіх наявних ресурсів» на захист кордону з Білоруссю. Він зазначив, що планується відновити буферну зону на смузі завширшки близько 200 метрів від лінії державного кордону.

3 червня польсько-білоруський кордон зміцнили 100 військовослужбовцями. Глава польського МВС Томаш Семоняк заявляв, що уряд відкладе введення буферної зони на кордоні з Білоруссю до кінця тижня через затримки в плануванні.

6 червня в головному командуванні Збройних сил Польщі повідомили, що військовий, якого поранив ножем мігрант, помер у лікарні.

Редактор: Микита Днєпровський Читати далі