Польща відкладе введення буферної зони на кордоні з Білоруссю. Польсько-білоруський кордон у понеділок, 3 травня, зміцнили 100 військовослужбовцями.

Про це повідомляє RMF24.

Глава польського МВС Томаш Семоняк заявив, що уряд відкладе введення буферної зони на кордоні з Білоруссю до кінця тижня через затримки в плануванні.

Відео дня

«Ми хочемо мати ще трохи часу, кілька днів, щоб проконсультуватися з місцевою владою, національним парком і громадськими організаціями», — сказав Семоняк.

Він додав, що польська влада хоче, щоб рішення про буферну зону, яке пропонують прикордонники, поліція та армія, максимально враховувало інтереси місцевого населення та місцевих підприємців. За його словами, уряд ухвалив «гнучку формулу відстані від кордону», яка має враховувати інтереси різних суб'єктів.

Читайте також:
Польські прикордонники (Фото:Straż Graniczna/Twitter) Польща планує тимчасово закрити прикордонну зону з Білоруссю через численні напади мігрантів

Також видання зазначає, що в понеділок на кордон із Білоруссю перекинули ще сто польських солдатів. Польська армія вже збільшила кількість і частоту патрулювання в прикордонній зоні.

29 травня прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив про перекидання «всіх наявних ресурсів» на захист кордону з Білоруссю. Це пов’язано з нападом мігрантів на польського прикордонника.

Також цього дня він оголосив, що планується відновити буферну зону на смузі завширшки близько 200 метрів від лінії державного кордону.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі