Поліція Словаччини висунула звинувачення чоловіку, який стріляв у Фіцо. Йому загрожує довічне ув’язнення

Поліція Словаччини висунула звинувачення чоловіку, який намагався скоїти умисне вбивство прем'єра країни Роберта Фіцо. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Про це повідомляє агенція Tvnoviny.sk.

Уранці в четвер, 16 травня, пенсіонеру висунули звинувачення у замаху на умисне вбивство. Передбачається, що він вчинив його з помсти та щодо особи, яка перебуває під захистом. Мотивом вбивства була незгода з політикою нинішньої влади та змінами, які вона здійснила або планує здійснити.

Відео дня

За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді 25 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, якщо його провину буде доведено.

Стрілець розповів поліції, що спланував напад за кілька днів до цього. Він планував завдати шкоди прем'єр-міністру, але не мав наміру вбивати його. Зброя перебувала у нього у законному володінні понад 30 років.

Читайте також:
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо спілкується з людьми перед інцидентом зі стріляниною, під час якого він був поранений (Фото:REUTERS/Radovan Stoklasa) «РФ оперативно цинічно спекулювала». Терористичних атак проти високопосадовців в Європі не було останні 30 років — Кошель про замах на Фіцо

71-річний чоловік здійснив п’ять пострілів у Фіцо, три з яких влучили в нього.

Правоохоронці детально обстежили місце події, використовуючи 3D-сканер.

15 травня близько об 23:00 підозрюваного Юрая Цінтулу привезли до його автомобіля, на якому він приїхав до міста Гандлова.

Машину обшукали і знайшли в ній мобільний телефон стрільця. Потім автомобіль заарештували. Тим часом у Левіце співробітники поліції охороняли багатоквартирний будинок, де проживав стрілок разом з дружиною.

Замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо — що відомо

15 травня стало відомо, на прем'єра Словаччини Роберта Фіцо вчинили замах. Словацькі ЗМІ повідомили, що Фіцо підійшов до людей на вулиці, після чого пролунало кілька пострілів, і прем'єр упав на землю.

Інцидент стався в місті Гандлова, розташованому за 150 км від Братислави.

Видання Plus one day повідомило, що Фіцо перебуває у важкому стані, але його життю нічого не загрожує. За даними джерел, Фіцо дістав два-три поранення, імовірно, у кінцівки, груди і живіт. Загалом було зроблено близько п’яти пострілів.

Пізніше з’явилися фото підозрюваного, його затримали — це 71-річний Юрай Цинтула — письменник і прихильник опозиційної партії Прогресивна Словаччина. Як повідомляють словацькі видання Dennik N і Refresher, стрілок заявив, що не згоден із політикою словацького уряду.

У ніч проти 16 травня лікарі провели операцію прем'єр-міністру Фіцо, його життю нічого не загрожує.

Представник лікарні повідомив, що станом на ранок 16 травня Фіцо перебуває у стабільному, але важкому стані.

Редактор: Юлія Завадська Читати далі