Смузі являє собою смачний спосіб включити щоденні фрукти й овочі у свій раціон.

Приготування корисного смузі дуже просте: просто візьміть деякі овочі, які ви не особливо любите, і змішайте їх з ананасами або ягодами. Якщо вам потрібен білок, просто додайте ложку сироватки або протеїнового порошку рослинного походження. Трохи насіння чіа, авокадо або невелика кількість горіхів також можуть бути корисними, оскільки містять корисні жири, які забезпечують постійну енергію.

Відео дня

Вся справа у фруктах та овочах

Читайте також:
Смузі замість сніданку (Фото:Ajale/pixabay) Не тільки зелені. П’ять червоних смузі, які принесуть максимум користі на сніданок і не тільки

Більшість експертів з дієтології рекомендують збільшити споживання фруктів і овочів для підтримки загального здоров’я. Наприклад, Американська кардіологічна асоціація рекомендує споживання чотирьох або п’яти порцій кожного з них на день. Це може бути фрукт середнього розміру, півсклянки заморожених овочів або чверть склянки фруктового соку. Простий рецепт смузі, що включає половину авокадо, чотири великі полуниці і півсклянки замороженого шпинату, може забезпечити три порції для здоров’я серця. Пийте такий коктейль щодня, і ви також знизите ризик високого кров’яного тиску.

Дослідження показують, що збільшення споживання фруктів і овочів може знизити ризик гіпертонії. Наприклад, аналіз даних, опублікований у журналі Journal of Clinical Hypertension у 2016 році, показав, що ті, хто вживав більше фруктів і овочів, знизили ризик гіпертонії на 19%. Фрукти виявилися особливо ефективними, знижуючи ризик на 27%, тоді як овочі знижували його на 3%.

Читайте також:
Овочеве смузі (Фото:wallpeastock/instagram) Бадьорять краще за каву. Пʼять зелених смузі, які дійсно зарядять енергією на день

Це відбувається через вміст у фруктах і овочах таких важливих елементів, як калій, магній і вітамін С, які покращують стан кровоносних судин і підвищують захист організму від вільних радикалів. Також важливо, що фрукти та овочі замінюють менш здорові продукти в раціоні, що забезпечує більше клітковини і менше жирів.

Якщо ви хочете знизити кров’яний тиск, можете спробувати смузі з гуавою, гранадилою і меленою корицею, який містить багато калію, вітаміну С та інших поживних речовин. Однак слід бути обережним із вмістом клітковини, оскільки надлишок цієї речовини також може вплинути на ваш стан. Важливо пам’ятати, що смузі не завжди є здоровим вибором, особливо якщо вони містять доданий цукор. Тому контролюйте інгредієнти, щоб отримати максимальну користь від вашого смузі.

Читайте також: Смачно і корисно. П'ять рецептів смузі на будь-який смак

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Редактор: Кристина Гришанова Читати далі