Дієтологиня Джессі Іншоспе, яку називають «богинею глюкози» розповіла про дуже корисний інгредієнт, який варто ввести в повсякденне меню. Адже його вживання допоможе уникнути стрибків цукру в крові.

Читайте також: Від дієтолога. Повний раціон на один день — без цукру і багатий на клітковину (з рецептами)

Вона започаткувала нову тенденцію в харчуванні, що базується на тому, що рівень цукру в крові має дуже важливе значення для здоров’я. Джессі Іншоспе дає десять порад щодо повсякденних харчових звичок, якими можна скористатися, щоб уникнути коливань цукру в крові. Дієтологиня виділяє один продукт харчування, який варто ввести в свій раціон і це яблучний оцет.

Відео дня

На її думку, оцтова кислота, що міститься там, є потужною речовиною в боротьбі за збалансований рівень цукру в крові. Вживання лише столової ложки оцту перед їжею — можливо, змішаної зі склянкою води або використаної як заправка для салату — може суттєво вплинути на стан здоров’я. Наукові дослідження показують, що оцет може знизити глікемічний вплив їжі на 20%, пом’якшуючи сплеск цукру в крові після їжі.

Читайте також: Багаті клітковиною. Легкі, але поживні запіканки на вечерю — сім найкращих рецептів

Цей ефект особливо корисний для тих, хто прагне контролювати рівень глікемії після їжі. Оцтова кислота, що міститься в оцті, впливає на швидкість спорожнення шлунка і посилює засвоєння глюкози тканинами організму, що разом допомагає знизити рівень цукру в крові. Оцет також може покращити чутливість до інсуліну, роблячи реакцію організму на цукор більш ефективною. Цей стародавній кухонний продукт не втрачає своєї актуальності і сьогодні для тих, хто піклується про здоров’я свого метаболізму. За словами Джессі Іншоспе столова ложка яблучного оцту, розведена в воді чи, як салатна заправка, не зашкодить навіть при гастриті.

В той самий час вона не пояснює, чим обумовлена корисна дія, що викликало критику серед медиків.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Редактор: Тетяна Денисенко Читати далі