Росія активно використовує молодь для ведення загарбницької війни проти України, повідомляє Guardian. Попередньо, вже 5 тисяч солдатів віком до 24 років загинули в Україні.

Журналісти також припускають, що реально кількість загиблих набагато більша.

«Тисячі молодих росіян, яких часто називають „поколінням П“, тому що вони жили тільки за президентства Путіна, загинули в боях в Україні… Справжня кількість жертв, імовірно, набагато більша», — йдеться в матеріалі.

Відео дня

За інформацією Медіазони, підтверджено смерть 1400 військових, яким не виповнилося 20 років.

The Guardian зазначає, що Кремль продовжує формувати нове покоління росіян, які прагнуть служити в армії.

Читайте також:
Росіяни запустили програму серед молоді на окупованих територіях: залучають до роботи у так званих місцевих адміністраціях (Фото:ЦНС) Заповнюють дефіцит кадрів. Росіяни залучають молодь до роботи в окупаційних «адміністраціях» — Центр нацспротиву

«Кремль розпочав безпрецедентну кампанію з формування нового покоління росіян, які прагнуть служити в армії. Відтоді як Путін прийшов до влади 2000 року, російський уряд намагався нав’язати своїй молоді державну ідеологію, інвестуючи значні кошти у проурядові молодіжні організації… Війна в Україні дала Кремлю новий імпульс для того, щоб прищепити підліткам дуже агресивну й антизахідну версію патріотизму, — ідеться в матеріалі.

Співрозмовник видання зазначив, що Росія веде три війни: «гарячу» — на фронті, війну економічну і війну ідеологічну, за молодь.

Російські окупанти також збільшили видатки на «патріотичне виховання» серед дітей та підлітків. Попередньо, фінансування цієї сфери зростає в рази — з 2,8 мільярда рублів у 2021 році до майже 43 мільярдів рублів.

«Від початку війни підручники для шкіл були переписані відповідно до світоглядної оцінки Кремля, що відображає російську інтерпретацію історії, яка підкреслює необхідність повернення «історичних територій».

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі