Заступник глави МЗС країни-агресора Росії Сергій Рябков заявив, що дозвіл Києву використовувати західну зброю для нанесення ударів по цілях на території Росії нібито може призвести до «фатальних наслідків».

Про це повідомляє Інтерфакс.

«Хотілося б застерегти американських діячів від прорахунків, які можуть мати фатальні наслідки», — сказав він.

За його словами, США «через незрозумілі причини недооцінюють серйозність тієї відсічі, яку вони можуть отримати».

Відео дня

Рябков заявив, що Вашингтон нібито має «максимально серйозно ставитися до застережень, які лунають із Росії».

Читайте також: Мік Раян Мік Раян Наслідки зняття США обмежень на використання їхньої зброї на території РФ

Використання західної зброї на території РФ

17 травня речник Білого дому Джон Кірбі заявив, що США «не заохочують» Україну бити американською зброєю по території Росії. У Пентагоні зазначили, що іноземна зброя "має бути використана для того, щоб повернути українську суверенну територію" і що це має відбуватися «саме на українській території».

20 травня міністр оборони США Ллойд Остін і голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун ухильно відповіли на запитання про те, чи може Україна використовувати американську зброю для ударів по території країни-агресора на тлі російського наступу на Харківщині.

21 травня президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю NYT сказав, що звернувся до США з проханням дозволити Україні використовувати американські ракети та іншу зброю по військових цілях на території Росії.

29 травня агентство AFP, посилаючись на неназвані джерела, повідомляло, що Україна вже кілька разів застосовувала західну зброю для ударів по території Росії.

31 травня міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус підтвердив, що країна дозволила Україні завдавати ударів німецькою зброєю по території Росії, але в районах, які близькі до кордону.

31 травня газета The New York Times із посиланням на неназваних посадовців у Білому домі повідомляла, що президент США Джо Байден під тиском своїх радників і ключових союзників, дозволив Україні завдавати обмежених ударів по території Росії зброєю американського виробництва.

У цей же день державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що Білий дім дозволив Україні завдавати ударів по території Росії американською зброєю.

Редактор: Дар’я Колесніченко Читати далі