Холодний атмосферний фронт вже приніс в Україну похолодання з заморозками та не збирається зупинятися.

Синоптики Укргідрометцентру зробили на сьогодні метеорологічне попередження I рівня небезпечності. За їх прогнозом вночі 8 травня у північних, більшості західних та Вінницькій областях, а також вночі 9 та 10 травня в Україні, крім півдня, Закарпаття і Прикарпаття, на поверхні ґрунту заморозки 0−5° градусів. Денна температура 12−18 градусів тепла.

Відео дня

Крім цього, 8 травня в Карпатах, на Закарпатті та в Криму, вночі та у південних, східних, Кіровоградській та Дніпропетровській областях короткочасні дощі, місцями грози, на решті територій, 9−10 травня в Україні переважно без опадів.

Метеорологічне попередження 8 травня / meteo.gov.ua Фото: Метеорологічне попередження 8 травня / meteo.gov.ua

За словами синоптикині Наталії Птухи, дві ночі з 8-го на 9 травня і з 9-го на 10-те на Чернігівщині, Сумщині та Харківщині будуть найхолоднішими впродовж тижня, і саме ці ночі можуть бути найбільш згубними для місцевих культур, оскільки заморозки прогнозуються не лише на поверхні ґрунту, а й у повітрі. Водночас у денні години до 10 травня включно буде +10+17 градусів, на півдні та на Закарпатті до +21.

Про заморозки також попередила й Наталка Діденко. За її словами, в ці дні антициклон із північного заходу Європи відсуне опади з нашої території. «Дощі на півдні та сході затримаються лише найближчої ночі, а вдень 8-го травня та впродовж 9-го травня переважатиме повсюди суха погода», — повідомила синоптикиня.

Редактор: Юлія Сурікова-Ганська Читати далі