Ці сніданки стануть чудовим рішенням, якщо ви дотримуєтесь здорового способу харчування, але маєте обмаль часу зранку.

Ці сніданки не просто смачні, а й дуже корисні. Вони чудово підійдуть усім, хто хоче схуднути та бути в тонусі. Готуються вони в три кроки, тому це не займе багато часу.

Відео дня

1. Тако з квасолею і сальсою: рецепт

Тако з квасолею та омлетом (Фото: TopCreativePhotography/depositphotos) Тако з квасолею та омлетом / Фото: TopCreativePhotography/depositphotos

У цьому рецепті високобілкового тако для сніданку чорна квасоля, яйця та сир викладені в кукурудзяні коржі та политі улюбленим соусом сальса. Щоб підігріти тортильї, загорніть їх у ледь вологі паперові рушники та поставте в мікрохвильову піч на високу потужність на 30−45 секунд або загорніть у фольгу та запікайте при температурі до утворення пари, 5−10 хвилин.

Інгредієнти:

2 великих яйця

2 великі яєчні білки

2 ст. л. подрібненого сиру Чеддер

½ склянки консервованої чорної квасолі, промитої

2 готових тако (круглий лаваш)

4 ч. л. готової сальси

Читайте також:
Сніданок у Каннах (Фото:Instagram @carltoncannes) Здоровий, класичний чи пляжний. Який сніданок обирають гурмани в Каннах

Спосіб приготування:

1. Збийте яйця та яєчні білки разом у невеликій мисці; поставте біля плити.

2. Покрийте середню антипригарну сковороду олією і поставте на середній вогонь. Додайте яйця і варіть, помішуючи, до майже повної готовності, приблизно 4 хвилини. Додати сир і квасолю. Розподіліть по тортильях і полийте сальсою.

2. Вівсянка матчу по-японськи: рецепт

Вівсянка матчу з ягодами (Фото: RubinowaDama/depositphotos) Вівсянка матчу з ягодами / Фото: RubinowaDama/depositphotos

Чорниця та малина доповнюють вівсяні пластівці, замочені в матчу (зеленому порошкоподібному чаї) для швидкого та зручного сніданку. Для цього рецепта здорового смузі обов’язково використовуйте заморожені фрукти (не свіжі), щоб зберегти текстуру густою, кремоподібною та морозною.

Інгредієнти:

⅔ склянки нежирного молока

⅔ склянки вівсяних пластівців

1 ч. л. порошку матчу

1 ст. л. насіння чіа

2 ч. л. чистого кленового сиропу

⅛ ч. л. солі

¼ склянки чорниці

¼ склянки малини

1 ст. л. нарізаного мигдалю

Спосіб приготування:

Змішайте молоко, вівсянку порошок матчу, насіння чіа, кленовий сироп і сіль у п’ятилітровій банці та перемішайте. Зверху додайте чорницю, малину та мигдаль. Накрийте кришкою і поставте в холодильник на ніч.

3. Полунично-йогуртовий парфе: рецепт

Полуничне парфе (Фото: korobova1985/depositphotos) Полуничне парфе / Фото: korobova1985/depositphotos

Парфе — це сніданок або десерт з чергуванням шарів йогурту та/або збитих вершків і фруктів. Зазвичай їх подають у прозорому скляному контейнері, щоб продемонструвати наповнення. Вони можуть бути досить солодкими, щоб вважатися десертом, або менш солодкими, і їх можна вживати як здоровий сніданок. Парфе для сніданку зазвичай включає хрусткі елементи, такі як мюслі або горіхи. Цей рецепт полуничного парфе поєднує свіжі фрукти, грецький йогурт і хрусткі мюслі для легкого сніданку.

Це швидке і просте парфе з нарізаною полуницею, пересипаною невеликою кількістю цукру, щоб вичавити сік з ягід. Кремовий шар — це нежирний грецький йогурт, який має пікантний смак і достатньо густу консистенцію, щоб шари не розділялися. Насамкінець зверху додається гранола, щоб додати трохи солодкості та хрускоту. Хочете зробити його по-своєму? Спробуйте нарізані персики або нектарини замість полуниці. Чорниця, ожина та малина також добре підійдуть, але якщо ви хочете, щоб вони були соковитими, можливо, вам доведеться розім'яти кілька ягід з цукром, щоб витягнути рідину. Нам подобається, як цукор додає солодкості ягодам, але ви можете пропустити цей крок і замість нього вибрати більш солодкий йогурт.

Інгредієнти:

1 склянка нарізаної свіжої полуниці

1 ч. л. цукру

½ склянки нежирного грецького йогурту

¼ склянки мюслі

Читайте також:
Повний англійський сніданок (Фото:Instagram @cafek.o.b) Дуже багато яєць. Що їдять на сніданок в Англії — не такий повний як ви собі уявляли

Спосіб приготування:

1. Змішайте полуницю з цукром у невеликій мисці і дайте постояти, поки ягоди не почнуть виділяти сік, приблизно 5 хвилин.

Щоб зібрати парфе, викладіть йогурт і полуницю з соком у 2-літрову ємність. Зверху викласти мюслі.

4. Полунично-банановий зелений смузі: рецепт

Зелене смузі на сніданок (Фото: NewAfrica/depositphotos) Зелене смузі на сніданок / Фото: NewAfrica/depositphotos

Цей рецепт зеленого смузі підсолоджений лише фруктами та отримує додаткову дозу корисних омега-3 з насіння льону.

Інгредієнти:

1 середній банан

1 склянка дитячого шпинату

½ склянки нежирного простого грецького йогурту

½ склянки нежирного молока

6 заморожених полуниць

1 ст. л. насіння льону

Читайте також:
Мюслі на сніданок у Швейцарії (Фото:Instagram @melissa.hemsley) З видом на гори та чашкою кави. Що їдять у Швейцарії на сніданок — рецепт оригінальних мюслі

Спосіб приготування:

Зе банан, шпинат, йогурт, молоко, полуницю та насіння льону в блендері до однорідної консистенції.

Мексиканська касадилья: рецепт

Мексиканська кесаділья для сніданку (Фото: hippypai.gmail.com/depositphotos) Мексиканська кесаділья для сніданку / Фото: hippypai.gmail.com/depositphotos

Соус Піко де гало та сирні яйця роблять цей швидкий сніданок ароматним та ситним.

Інгредієнти:

Олія для смаження

2 яєця

1/8 — ¼ ч. л. суміші приправ південно-західного чипотле без солі

1 коржик з цільнозернового борошна

2 ст. л. подрібненого знежиреного сиру моцарела

2 ст. л. консервованої чорної квасолі без солі, промитої та відцідженої

2 ст. л. соусу піко де гало нарізаного помідора плюс ще для гарніру

Спосіб приготування:

1. Покрийте середню антипригарну сковороду олією. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Додайте, попередньо збиті виделкою яйця, на гарячу сковороду; посипте сумішшю приправ.

2. Готуйте на середньому вогні, не помішуючи, поки яйця не почнуть осідати на дно та по краях. Лопаткою або великою ложкою підніміть і переверніть частково приготовані яйця так, щоб під ним залишилася сирувата частина. Продовжуйте смажити на середньому вогні від 30 до 60 секунд або до готовності. Яйця мають залишатися глянцевими і вологими.

3. Негайно викладіть ложкою готове яйце на один бік тортильї. Зверху викладіть сир, квасолю та 2 столові ложки піко де гало. Складіть тортилью поверх начинки, щоб закрити її; обережно притиснути.

4. Витріть сковороду паперовим рушником. Збризнуть сковороду олією. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Готуйте тортилью з начинкою на гарячій сковороді приблизно 2 хвилини або поки тортилья не підрум'яниться, а начинка не прогріється, перевернувши один раз. За бажанням, посипте зверху додатковим піко де гало.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Редактор: Тетяна Денисенко Читати далі