Минулого тижня в Росії був затриманий американський солдат. Про цей випадок повідомила речниця армії США Сінтія Сміт, пише NBC у понеділок, 6 травня.

За словами чотирьох американських посадовців, старший сержант Гордон Блек був дислокований у Південній Кореї та приїхав до Росії за власним бажанням, а не у службових справах.

Відео дня

Як йдеться в повідомленні, він завершив свою службу і повертався до США, коли заїхав до Владивостока, аби відвідати жінку, з якою мав романтичні стосунки.

Тепер Блека звинувачують у крадіжці у жінки, але незрозуміло, чи йдеться про ту саму жінку, яку він відвідував.

Читайте також: Байден в річницю арешту Евана Гершковича заявив, що Росія заплатить за захоплення американців у заручники Читайте також: Віталій Портников Віталій Портников Новий символ змін. Який сигнал посилає Путін Заходу

Сміт сказала, що військовослужбовець був затриманий у Владивостоці «за звинуваченням у кримінальному злочині». Посадовці, яких цитує NBC, додали, що він поїхав в Росію без дозволу свого начальства і що його утримують у слідчому ізоляторі.

«Російська Федерація повідомила Державний департамент США про кримінальне затримання відповідно до Віденської конвенції про консульські зносини. Армія повідомила його родину, а Державний департамент США надає відповідну консульську підтримку солдату в Росії. З огляду на чутливість цього питання, нині ми не можемо надати додаткових деталей», — розповіла Сміт.

Читайте також: Путін в інтерв'ю Карлсону фактично визнав, що готовий обміняти журналіста WSJ Евана Гершковича на засудженого за вбивство офіцера ФСБ

Блек став черговим затриманим в Росії американцем, серед яких є і кілька цивільних осіб, додає NBC.

Арешти американців у Росії почастішали, оскільки відносини між двома країнами опустилися до рівня часів холодної війни. США звинуватили Росію в тому, що вона націлилася на американців і використовує їх як розмінну монету.

Редактор: Олексій Бочкар Читати далі