Міністра оборони США Ллойда Остіна знову госпіталізували в Національний військово-медичний центр Волтера Ріда для проведення планової нехірургічної процедури, пов’язаної з хворобою сечового міхура. Про це заявив прессекретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер у п’ятницю, 24 травня.

Остін тимчасово не зможе виконувати свої обов’язки, тож його функції візьме на себе заступниця міністра оборони Кетлін Гікс, ідеться в повідомленні.

Білий дім і Конгрес США вже проінформовані, додав Райдер.

Відео дня

У Пентагоні нагадали, що хвороба сечового міхура в Остіна не пов’язана з його діагнозом раку.

Читайте також: Рамштайн-22. Найближчі тижні та місяці будуть вирішальними для України, але зброя від США вже в дорозі — глава Пентагону

Хвороби та госпіталізації Ллойда Остіна — що відомо

Остін 22 грудня переніс операцію з лікування раку простати, а 1 січня його забрали в лікарню із сильним болем, викликаним ускладненнями після операції.

Читайте також:
Ллойд Остін (Фото:REUTERS/Leah Millis) Остін перепросив за те, що не повідомив Байдену і вищому керівництву США про свій діагноз

За даними ЗМІ, до 4 січня про госпіталізацію Остіна не знали навіть у Білому домі, а глава Пентагону провів цей час у відділенні інтенсивної терапії та не міг виконувати свої обов’язки.

За даними CNN, Ллойд Остін віддавав накази і контролював удари по базах хуситів у Ємені з лікарні «за допомогою повного набору захищених засобів зв’язку».

11 лютого міністра оборони США Ллойда Остіна повторно госпіталізували. У нього були «симптоми, що вказують на гостру проблему із сечовим міхуром», розповіли в Пентагоні.

15 лютого Остін повернувся до виконання обов’язків у Пентагоні.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі