Старший радник прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу Офір Фальк заявив, що його країна прийняла мирну угоду щодо завершення конфлікту секторі Гази, яку запропонував президент США Джо Байден.

Про це Фальк повідомив в інтерв'ю Sunday Times.

Водночас радник Нетаньягу наголосив, що ця угода недосконала та потребує допрацювання.

«Є ще багато деталей, які необхідно опрацювати, і це включає в себе те, що не буде постійного припинення вогню, поки не будуть досягнуті всі наші цілі», — заявив він.

Відео дня

Фальк також підкреслив, що Ізраїль не відмовляється від угоди, яку він описав як «не дуже хорошу, але ми дуже хочемо, щоб усі заручники були звільнені».

Він також наголосив, що умови Ізраїлю щодо припинення війни в Газі, спровокованої різаниною, вчиненою ХАМАС у жовтні 2023 року, «не змінилися — звільнення заручників і знищення ХАМАС як терористичної організації, що здійснює геноцид».

Раніше Джо Байден презентував триетапну пропозицію Ізраїлю щодо припинення вогню в секторі Гази та звільнення всіх заручників. Зазначається, що бойовики ХАМАС позитивно відреагували на цей план.

Читайте також:
Джо Байден (Фото:REUTERS/Jonathan Ernst/Pool) ХАМАС більше не здатний повторити теракт 7 жовтня, оскільки Ізраїль суттєво ослабив його війська — Байден

Переговори про припинення вогню в секторі Гази та звільнення заручників — що відомо

29 лютого повідомлялося, що переговори між Ізраїлем і ХАМАС про припинення вогню в секторі Гази і можливе звільнення заручників зайшли в глухий кут.

17 квітня телеканал NBC News також повідомив, що наразі переговори про припинення вогню і звільнення ізраїльських заручників «майже заморожені».

Біньямін Нетаньягу неодноразово заявляв, що Ізраїль не погодиться на повне виведення військ ЦАХАЛу із сектора Гази, чого вимагає ХАМАС.

23 травня Ізраїль заявив, що відновить переговори про припинення вогню з ХАМАС у секторі Гази, повідомляло агентство Bloomberg.

Паралельно Армія оборони Ізраїлю увійшла в західні квартали Рафаха в рамках свого наступу на місто на кордоні з Єгиптом, що викликало глобальний осуд з боку міжнародної спільноти. Також Ізраїль узяв під контроль Філадельфійський коридор — 14-кілометрову буферну зону на кордоні між сектором Газа і Єгиптом.

Редактор: Микита Днєпровський Читати далі