У понеділок, 27 травня, Північна Корея здійснила невдалий запуск розвідувального супутника. Він вибухнув у небі.

Про це повідомляє The Telegraph.

Йдеться про супутник Магілен-1−1. Космічне агентство Північної Кореї заявило, що причиною аварії стала «надійність нещодавно розробленого двигуна на рідкому кисні та олії».

Відео дня

Японська телекомпанія NHK показала кадри вибуху супутника. На кадрах видно палаючий снаряд, а потім вибух.

https://x.com/CNSAWatcher/status/1795143694544199796

Раніше КНДР повідомила Японію про те, що планує вивести на орбіту ще один супутник після успішної спроби в листопаді і двох невдалих спроб на початку минулого року.

Видання зазначає, що Північній Кореї, яка володіє ядерною зброєю, відповідно до резолюцій ООН заборонено проводити випробування з використанням балістичних технологій, і аналітики кажуть, що існує значний технологічний збіг між можливостями космічних запусків і розробкою балістичних ракет.

В Об'єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї засудили дії КНДР. Там також уточнили, що фрагменти розвідувального супутника було виявлено у водах Північної Кореї. Сеул разом зі США проаналізують їх, щоб з’ясувати, чи був це бойовий політ.

Японія також підтвердила запуск. Тоді жителів південної префектури Окінава попросили сховатися в сховищах, але за кілька хвилин повітряну тривогу було скасовано.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі