Південна Корея планує призупинити дію угоди, підписаної із Північною Кореєю у 2018 році, що спрямована на послаблення напруженості між двома країнами, після серії запусків повітряних куль зі сміттям з боку КНДР.

Про це повідомляє Reuters.

Рада національної безпеки Південної Кореї заявила, що винесе план призупинення дії угоди на затвердження уряду країни у вівторок, 4 червня.

Як пише агенція, призупинення угоди відкриє шлях для проведення навчань поблизу кордону із КНДР і вжиття «достатніх і негайних заходів у відповідь на провокацію Північної Кореї». У заяві не уточнюється, якими можуть бути ці заходи.

Відео дня

Раніше повідомлялося, що віцеміністр оборони Північної Кореї Кім Кан Ір заявив, що КНДР призупинить надсилати повітряні кулі зі сміттям до Південної Кореї після того, як Сеул пообіцяв «нестерпні» заходи у відповідь.

Загострення у відносинах між КНДР і Південною Кореєю: що відомо

1 грудня 2023 року диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин закликав свою армію бути готовою відповісти на будь-які «провокації з боку ворога». Також Кім заявляв, що його країна «без вагань» здійснить ядерну атаку, якщо «ворог спровокує» його ядерною зброєю.

Читайте також:
Навчання КНДР під керівництвом Кім Чен Ина (Фото:KCNA via REUTERS) Північна Корея провела перші військові навчання, які імітували ядерну контратаку

27 грудня в Сеулі провели навчання з оборони, що імітують раптовий напад Північної Кореї на столицю Південної Кореї. Під час тренувань учасники відпрацювали імітацію атаки на основні об'єкти водопостачання, телефонні станції та підземний коридор комунікацій і силових кабелів.

28 грудня північнокорейський диктатор Кім Чен Ин наказав своїм військовим, виробникам боєприпасів і ядерної зброї прискорити підготовку до війни, щоб протистояти «безпрецедентним конфронтаційним крокам з боку США».

10 січня Кім Чен Ин відвідав військові заводи і пригрозив «стерти в попіл» Південну Корею.

16 січня Кім Чен Ин закликав переглянути конституцію країни, щоб визначити Південну Корею як «ворожу країну № 1», а також вписати в основний закон зобов’язання про повну окупацію її території в разі війни.

26 січня The New York Times із посиланням на американських чиновників повідомив, що північнокорейський диктатор може здійснити летальну військову операцію проти Південної Кореї найближчими місяцями.

9 лютого північнокорейський диктатор заявив, що у нього є «законне право» знищити Південну Корею.

7 березня Кім Чен Ин наказав інтенсивніше готувати армію КНДР до війни.

Редактор: Микита Днєпровський Читати далі