Український прикордонник Андрій після двох років полону зустрівся зі своїм чотирилапим помічником псом Ремом. Держприкордонслужба показала відео емоційної зустрічі.

Там зазначили, що у 2022 році Андрій вийшов із оточеного Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча із собакою на руках.

Після Маріуполя Андрій і Рем пережили важкі часи у таборах Сартани та Оленівки, де ділили на двох 330-грамовий обід.

Відео дня

Проте згодом долі господаря та чотирилапого розійшлися. Рема чекав довгий шлях додому, а Андрія — невідомість у російському полоні.

«В Оленівці ми були лише вісім днів. Коли в черговий раз перевозили, я забрав собаку за пазуху. Мене старший запитав, що ворушиться, а коли з бушлата вилізла мордочка, він нас сфотографував і дозволив забрати, але вже за кілька годин на аеродромі наші шляхи розійшлися», — розповів військовий.

За його словами, Рем довгий час перебував у тимчасово окупованій Ялті, потім був у Підмосковʼї, де на нього зробили документи, й через Литву, Латвію, Естонію та Польщу приїхав в Україну.

За весь час полону Андрію дозволили написати додому лише двічі. Про обмін прикордонник не знав. В Україну потрапив 3 січня 2024 року.

Проте на зустріч з другом довелося почекати, адже боєць відновлював здоровʼя після російського полону. Нещодавно Андрій повернувся у рідний дім, де його чекала зустріч із вірним другом.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі