Туапсинський нафтопереробний завод Роснефти, один з найбільших на півдні Росії, відновив роботу після атаки дронів у січні, повідомляє Reuters з посиланням на два джерела в галузі.

За словами співрозмовників видання, наприкінці квітня завод завершив ремонтні роботи на установці первинної переробки нафти CDU-12 потужністю близько 250 тисяч барелів на добу.

Відео дня

Зазначається, що обсяги переробки нафти на Туапсинському НПЗ станом на 1 травня склали 20 тисяч метричних тонн.

Удар БПЛА по нафтопереробному заводу у Туапсе

24 січня мешканці російського міста Туапсе повідомляли про пожежу в районі місцевої нафтобази. За словами очевидців, перед цим над містом було чути вибухи. Тоді зазначалося, що причина загоряння — удар безпілотника.

Джерела NV повідомили, що нафтопереробний завод у Туапсе атакували безпілотники Служби безпеки України. Тоді пошкоджень зазнала установка первинної обробки нафтопродуктів, а саме — вакуумна та атмосферна колони.

26 січня агенція Reuters повідомляла, що НПЗ у Туапсе припинив свою роботу.

Інфографіка: NV

Атаки на НПЗ Росії

З кінця січня Україна регулярно завдає ударів по нафтопереробних заводах у Росії далекобійними дронами. Загалом Служба безпеки здійснила щонайменше 13 успішних атак на російські НПЗ, заявляв голова СБУ Василь Малюк. За його словами, завдяки цьому видобуток і переробка нафти в РФ скоротилися на 12%. Він підкреслював, що доходи від експорту нафтопродуктів становлять третину російського бюджету і «левову частку» військового бюджету.

Редактор: Юлія Завадська Читати далі