У школах Гессена, що в Німеччині, з наступного навчального року планують розпочати вивчення української як другої іноземної мови. Це перша федеральна земля Німеччини, яка вирішила піти на такий крок.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Земельне міністерство у справах культів, що відповідає також за освіту та культуру, 24 травня оголосило конкурс на заповнення вакансій майбутніх фахівців і вчителів. Вивчення української у школах Гессена має розпочатися з наступного навчального року, тобто з 2024 року.

Відео дня

У матеріалі йдеться про те, що в Німеччині є випадки, коли українські школярі-біженці змушені полишати навчання в гімназіях і переходити до школи нижчого рівня саме через необхідність вчити німецьку мову та відсутність знань другої іноземної мови, окрім англійської.

Читайте також:
Олаф Шольц заявив, що Путін повинен серйозно ставитись до обіцянки союзників підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно (Фото:REUTERS/Ints Kalnins) Шольц написав жорстку колонку для Economist, у якій передрікає поразку Путіна

Це позбавляє школярів можливості отримати Abitur — атестат, необхідний для вступу до вищого навчального закладу.

Вивчення української мови в школах буде пілотним проєктом. Так, перші школи, де навчається багато українських учнів, мають розпочати випробувальний етап наступного навчального року. Подібний пілотний проєкт реалізується з турецькою мовою.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі