Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що доказів що причетності «зовнішніх сил» до вибуху на збройовому заводі Mesko, який стався у понеділок, 10 червня, наразі немає.

Про це повідомляє Wirtualna Polska.

«Я отримав інформацію від міністра внутрішніх справ та адміністрації про ситуацію в Скаржисько-Каменній, на заводі Mesko, де стався вибух. Зі зрозумілих причин ми дуже пильно та чутливо ставимося до всіх подібних ситуацій. Наразі немає підстав вважати, що за цією драматичною подією стоїть якась зовнішня сила», — заявив Туск на брифінгу після засідання уряду в Білостоці.

Відео дня

Вибух на збройовому заводі Mesko, який розташований у місті Скаржисько-Каменна у Свєнтокшиському воєводстві стався близько 10 години у понедіок, 10 червня.

Відомо, що детонація сталася в центрі ракетного палива. Усередині перебувало двоє людей, життя одного з них не вдалося врятувати. На місці інциденту спалахнула пожежа.

Відомо, що завод Mesko SA виробляє зброю та боєприпаси, серед них — ПЗРК Grom, Piorun, Спайк, ракети NLPR-70 та снаряди різних калібрів.

Редактор: Микита Днєпровський Читати далі