Підрядник міноборони країни-агресора РФ Олексій Золотарьов виявився громадянином Євросоюзу — у нього є паспорт Мальти, а його сім'я володіє розкішною віллою на Лазурному Березі у Франції, пише The Insider.

За інформацією журналістів, річний оборот його компаній сягає 200 млрд рублів, він найбільший гравець на ринку утилізації металобрухту, має справи з першими олігархами країни-агресора, але при цьому практично невідомий.

Відео дня

Золотарьов володіє Трансломом — найбільшим у РФ заготівельником брухту. Ця компанія отримує від міноборони агресора брухт чорних і кольорових металів: автомобілі, БТР, танки, літаки, вертольоти, зброю, боєприпаси, які стали непридатними, тощо.

Як випливає з документів Арбітражного суду, наразі відносини Міноборони і ТОВ Транслом регулюються указом диктатора Володимира Путіна від 02.08.2019 № 367, згідно з яким міноборони має право реалізовувати весь брухт чорних і кольорових металів на адресу фірми Золотарьова без проведення торгів.

Журналісти заявили, що у Золотарьова й олігархів Ротенбергів є зв’язки. Переважно вони простежуються через спільних менеджерів і співзасновників компаній, які їм належать.

The Insider пише, що коли Путін своїм указом монополізував утилізацію військового брухту на користь Транслома, Золотарьов уже мав іноземне громадянство. Власника компанії (разом із дружиною та чотирма дітьми) виявили у списку одержувачів паспортів Мальти, опублікованому 2018 року.

Як з’ясував The Insider, дружина підрядника Міноборони Марія Золотарьова володіє у Франції фірмою Olivula. Через цю фірму їй належить вілла в комуні Грімо на Лазурному Березі.

Раніше Olivula була записана на самого Олексія Золотарьова, але 2022 року, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, він переписав акції на дружину.

За словами журналістів, що Золотарьов, попри свої зв’язки з близьким колом Путіна і роботу в інтересах міноборони, до жодних західних «чорних списків» він досі так і не потрапив.

Також Золотарьов разом із дружиною заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова і співаком Валерієм Меладзе відпочивав на гірськолижному курорті Куршевель у французьких Альпах у 2023 році.

Редактор: Дар’я Колесніченко Читати далі