Вже стартував великий фінал Євробачення 2024, в ході якого назвуть ім'я переможця 68 музичного конкурсу. Станом на 23:00 фаворитом є Хорватія.

Євробачення 2024 фінал — онлайн-трансляція — дивитися відео

11 травня у шведському місті Мальме стартував грандфінал Євробачення 2024. Україна вже представила свій виступ — alyona alyona та Jerry Heil вийшли на сцену під номером 2. Розповідаємо, як змінилися прогнози щодо переможця після початку фіналу.

Відео дня Читайте також: Другі. Україна виступила у фіналі Євробачення 2024 — відео

Переможець Євробачення 2024 — ставки букмекерів

За останніми даними, лідером прогнозу букмекерів залишається молодий виконавець з Хорватії Baby Lasagna — він бореться за перемогу з піснею Rim Tim Tagi Dim. Його ймовірність перемогти складає 45%, тоді як за годину до початку великого фіналу була на рівні 46%.

Другу сходинку посідає ізраїльтянка Еден Голан — їй пророкують 22% ймовірності перемогти, тоді як за годину до фіналу букмекери давали їй 20%. Підтримка Голан зросла після виступу у півфіналі, хоча були і невдоволені єврофани — критикувати її за тісний зв’язок з Росією, а також європейський мовник EBU погрожував дискваліфікацією через натяки в композиції на вторгнення ХАМАС в Ізраїль — пізніше Голан змінила текст конкурсної пісні.

Читайте також: Створює тренди. Що відомо про Таню Муіньо, яка стала режисеркою виступу alyona alyona і Jerry Heil

Трійку лідерів у букмекерському прогнозі закриває Швейцарія. Раніше Nemo був безумовним фаворитом і з великим відривом від конкурентів займав перше місце, однак зараз він на третьому з 13% ймовірності перемогти.

Четверту сходинку посідає виконавець з Ірландії Bambie Thug, який представлений на конкурсі з піснею Doomsday Blue, п’яту — Slimane з Франції з піснею Mon amour. Їхні шанси на перемогу складають 5% та 4% відповідно.

Після виступу у фіналі Євробачення 2024 шанси alyona alyona та Jerry Heil на перемогу не сильно змінилися — останні кілька днів вони посідали шосту сходинку в букмекерському рейтингу. Станом на зараз вони там і залишаються з 2% ймовірності перемогти.

Найменше шансів на перше місце сьогодні мають Фінляндія, Греція, Велика Британія та Італія.

Прогноз букмекерів станом на 23:00 (Фото: скріншот) Прогноз букмекерів станом на 23:00 / Фото: скріншот

Зазначимо, що проголосувати за представниць України на Євробаченні можна вже через офіційний додаток або відправивши SMS. Українці відправлятимуть повідомлення на номер 7576 з порядковим номером відповідного виступу, однак голосувати за представників своєї країни не можна.

Порядковий номер буде видно на екрані під час виступу виконавця. Загалом будь-який глядач може віддати до 20 голосів за країну, яку хоче підтримати. Потім отримані голоси конвертуються у бали, як і оцінки компетентного журі. Перше місце посяде той артист, який у сумі набрав найбільше балів.

Зазначимо, що номер, на який потрібно відправляти повідомлення, унікальний для кожної країни.

Як проголосувати на Євробаченні 2024 (Фото: instagram) Як проголосувати на Євробаченні 2024 / Фото: instagram Читайте також: Teresa & Maria. Текст пісні Jerry Heil & alyona alyona про об'єднання і все світле, з якою вони представлять Україну на Євробаченні 2024 Редактор: Діана Шароді Читати далі