У червні 2024 року виплатять підвищені пенсії для працюючих пенсіонерів, а пенсіонери, які проживають на територіях активних або можливих бойових дій, отримають грошову допомогу від ВПП ООН.

Читайте також: Пенсії по інвалідності-2024: що буде з мінімальними розмірами виплат у червні

У червні працюючі пенсіонери отримають підвищені пенсії

Відповідно до українського законодавства, у квітні провели автоматичний перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам. Перерахунок стосувався тільки тих осіб, які мають понад 24 місяці стажу після попереднього перерахунку або досягнення права на отримання пенсії за віком.

Відео дня

Розмір збільшення пенсії визначався для кожного пенсіонера індивідуально, залежно від тривалості страхового стажу і заробітної плати (доходу), з якої обчислюється пенсія.

Виплата підвищених пенсій відбудеться у червні 2024 року (з урахуванням підвищення за квітень та травень). Це пов’язано з тим, що перерахунок провели після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійшли відомості про сплату ЄСВ за 1 квартал. А такі звіти подавалися по травень.

Особисто звертатися для проведення перерахунку нікуди не потрібно: він відбувається автоматично, за даними, які містить Державний реєстр застрахованих осіб.

Читайте також: Мінімальний страховий внесок: скільки коштуватиме місяць страхового стажу влітку 2024 року

Вікова надбавка до пенсії у червні

Також у червні 2024 року виплати збільшаться у тих пенсіонерів, яким протягом місяця виповниться 70, 75 і 80 років. Головна умова — пенсія у людини не має бути вищою за 10 340,35 грн.

Нагадаємо, вікова надбавка виплачується у таких розмірах:

• особам, яким виповнилося 70 років, до досягнення 75-річного віку — у розмірі до 300 грн;

• особам, яким виповнилося 75 років, до досягнення 80-річного віку — у розмірі до 456 грн;

• особам, яким виповнилося 80 років і більше, — у розмірі до 570 грн.

Читайте також: Доплата самотнім пенсіонерам-2024: хто і як може оформити, розмір допомоги

Грошова допомога пенсіонерам від ВПП ООН

У червні пенсіонери зможуть отримати додаткову грошову допомогу від ВПП ООН. Нагадаємо, що цю програму у квітні 2024 року було продовжено ще на 3 місяці і червень стане останнім запланованим місяцем для виплати допомоги.

Право на отримання додаткової грошової допомоги мають пенсіонери, які відповідають таким умовам:

• отримують пенсію в розмірі меншому за 3250 грн;

• проживають на територіях активних або можливих бойових дій;

• не отримували з 1 березня 2023 року додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та / або допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Виплата допомоги проводиться без звернення особи до ВПП ООН чи до ПФУ. Грошова допомога надходить на банківську картку або через Укрпошту.

Читайте також: Соцвиплати, ВПО і грошова допомога: що зміниться з 1 червня

Ідентифікація пенсіонерів з числа ВПО у червні

Пенсіонери, які отримали статус ВПО до 24 лютого 2022 року та не пройшли фізичну ідентифікацію до 31 березня 2024 року, для продовження виплат можуть пройти перевірку у червні у будь-який зручний спосіб. Про способи проходження ідентифікації можна дізнатися тут.

Важливо знати, що кошти пенсіонерів, які не пройшли перевірку, будуть накопичуватись на розрахунковому рахунку до моменту проходження ними ідентифікації. Після проходження — пенсію перерахують на рахунок пенсіонера з місяця, у якому припинилось фінансування виплати.

Актуальні новини читайте на NV.ua.

Редактор: Святослав Василик Читати далі