12 травня у цьому році в Україні святкуватимуть День матері. Пропонуємо потішити найрідніших ароматним та смачним десертом.

Хрустка основа цього тарта готується із фундука, вона просочена коричневим цукровим сиропом і наповнена соковитою шоколадно-фундуковою начинкою.

Як приготувати тарт з пахлавою і фундуком

Відео дня

Інгредієнти:

Цукровий сироп

1 склянка коричневого цукру

1 склянка води

16 листів тіста філло

250 г фундука, дрібно нарізаного

150 г несолоного вершкового масла, розтопленого

2 ст. л. кукурудзяного борошна

2 склянки густих вершків

1 склянка нутели

200 г цільного фундука

Читайте також:
Шоколадний торт на День матері (Фото:Instagram @jessiesheehanbakes) Такий вона ще не куштувала. Як приготувати німецький шоколадний торт з горіхами та кокосом на День матері

Спосіб приготування:

1. Перед тим, як розпочати приготування цього рецепта, дістаньте тісто з холодильника, щоб воно охололо до кімнатної температури. Розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм.

2. Для цукрового сиропу, помістіть цукор і воду в невелику каструлю і доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні 5 хвилин. Зніміть з вогню і дайте охолонути.

3. Для основи пирога, змастіть 24-сантиметрову круглу форму для тарта, пирога або торта вершковим маслом (переконайтеся, що форма має мінімум 4 см у висоту).

4. Покладіть один лист тіста філо на дно форми, щоб надлишки тіста звисали з боків. Змастіть філо вершковим маслом. Продовжуйте цей процес, використовуючи 8 листів філо, поки дно не буде повністю вкрите (не забуваючи змащувати маслом між кожним шаром).

5. Накладаючи кожен лист філо, злегка обертайте їх, щоб рівномірно покрити основу. Рівномірно розподіліть половину дрібно нарізаного фундука на листковому тісті. Руками збризніть горіхи зверху водою — це допоможе горіхам злипнутися під час розрізання торта після приготування.

6. Поверх горіхів викладіть ще чотири листи тіста, промащуючи кожен шар вершковим маслом і ще раз обертаючи їх, щоб надлишки тіста рівномірно звисали над краями дека. Викладаємо другу половину подрібненого фундука на тісто і знову, руками, збризкуємо горіхи зверху водою.

7. Поверх горіхів викладіть ще чотири листи тіста, змащуючи кожен шар вершковим маслом. Візьміть філо, що звисає, і загорніть його в зовнішній край пахлави, щоб утворилася коротка пікантна сторона (для начинки). Змастіть вершковим маслом.

8. Гострою шпажкою проколіть багато дірочок по всій основі та внутрішніх загорнутих сторонах пирога. Це забезпечить гарне просочування пахлави сиропом. Випікайте в духовці при 180 градусах Цельсія протягом 25 хвилин, поки тісто не почне підніматися і не підрум'яниться.

9. Зменшіть вогонь до 160 градусів і випікайте ще 25 хвилин. Вийміть з духовки та акуратно вилийте холодний сироп на гарячу пахлаву, по одній ложці за раз, щоб він рівномірно розподілився.

10. Дайте охолонути принаймні 2 години. Перекладіть пахлаву на сервірувальну тарілку. Під час випікання центр пахлави підніметься; тильною стороною ложки натисніть на нього і розрівняйте.

11. Для начинки помістіть кукурудзяне борошно та ½ склянки вершків у каструлю і збивайте, доки не зникнуть грудочки кукурудзяного борошна (зніміть з вогню). Додайте в каструлю нутелу та решту вершків, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи, щоб об'єднати всі інгредієнти.

12. Як тільки суміш закипить, збивайте протягом 3 хвилин, поки вона не загусне. Зніміть з вогню, збивайте ще 30 секунд і акуратно вилийте суміш у пахлаву. Якщо начинка не поміщається, наповніть тарт начинкою стільки, скільки він зможе витримати. Акуратно викладіть фундук на начинку і поставте в холодильник мінімум на 4 години без кришки (або на ніч).

Редактор: Тетяна Денисенко Читати далі