В Онгудайському районі Республіки Алтай сталася пожежа в неофіційній резиденції російського диктатора Володимира Путіна, повідомляє Сирена. Майже повністю вигоріла одна будівля.

Журналісти проаналізували фотографії пожежі, які зробили активісти. Так, кольори фасаду, розташування будівель, зелені насадження, рельєф і дах на знімках активістів збігаються з елементами на колишніх фото резиденції Путіна. Також стверджується, що фото було зроблено 30 травня.

Відео дня

Офіційно російська сторона не коментувала інформацію про пожежі в цьому районі.

Резиденція Путіна на Алтаї оформлена як санаторій Газпрому. Про будівництво цієї дачі вартістю близько 3 млрд рублів стало відомо у 2009−2010 роках. У 2011 році російські журналісти спробували потрапити в санаторій, але охорона відмовила їм, пославшись на особливий статус об'єкта, призначеного для перших осіб країни.

Сирена Фото: Сирена

Дача Путіна розташована в місці злиття річок Урсул і Катунь. Там майже не буває снігу взимку, а плюсові температури спостерігаються з березня. Путін багаторазово зупинявся в цьому «санаторії» під час неофіційних візитів на Гірський Алтай.

Біля резиденції також розташоване закрите спецгосподарство, де розводять маралів — великих благородних оленів. З них, зокрема, добувають кров з їхніх пантів. У 2016 році перед засіданням Держради на Алтаї для Путіна, як писали ЗМІ, приготували 70 кілограмів пантів — у крові з рогів приймають ванни, які вважаються цілющими, проте наукових обґрунтувань лікувальним властивостям крові немає.

Читайте також: Журналісти виявили Панцир-С1 біля дачі Шойгу та резиденції Путіна — Радіо Свобода

Раніше видання Проект із посиланням на людей з оточення Путіна стверджувало, що тодішній міністр оборони Сергій Шойгу прищепив Путіну любов до кривавих ванн на Алтаї. Такі процедури також нібито любить глава Газпрому Олексій Міллер.

У цій алтайській резиденції також, імовірно, розташований один із бункерів Путіна. Місцеві жителі бачили вертоліт Путіна поблизу резиденції під час пандемії COVID.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі