OSINT-аналітики показали фото ураженого порому Авангард внаслідок ударів Сил оборони по переправі російських окупантів у тимчасово окупованому Криму вночі 30 травня.

Фото опублікували у Telegram КіберБорошно.

КіберБорошно /Telegram Фото: КіберБорошно /Telegram КіберБорошно /Telegram Фото: КіберБорошно /Telegram

30 травня Генштаб ЗСУ підтвердив удар ЗСУ по Керченській поромній переправі ракетами ATACMS. За їхніми даними, пошкоджень зазнали два пороми, які здійснювали залізничні та автомобільні перевезення. Один з них сів на мілину, що заблокувало функціонування всієї Керченської переправи.

Відео дня

Атака на Крим і знищення катерів Тунець 30 травня — що відомо

Уночі 30 травня в тимчасово окупованій Керчі, поблизу Кримського мосту, лунали вибухи. Так звана окупаційна «влада» заявила про пошкодження автомобільного та залізничного поромів. У міноборони країни-агресора кажуть про «знищення» восьми ракет ATACMS, восьми БПЛА та двох морських дронів.

Читайте також:
Лоцманський катер проєкту 1459 (ілюстративне фото) (Фото:fleetphoto.ru) Екіпаж встиг утекти. У Керчі внаслідок ракетної атаки затонув лоцманський катер Мечта — ЗМІ

Джерела NV у спецслужбах повідомили, що ГУР вночі атакувало два катери росіян проєкту Тунец у тимчасово окупованому Криму. Пізніше ГУР офіційно підтвердило знищення катерів окупантів за допомогою українських морських дронів Magura V5.

Як повідомив російський Telegram-канал ASTRA, Україна в окупованій Керчі уразила до семи ворожих кораблів. Ушкоджень зазнали пороми Конро Трейдер та Авангард. ASTRA також заявляв, що внаслідок атаки Сил оборони України у Криму також затонув російський лоцманський катер Мечта.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі