Організатори Євробачення-2024 оштрафували українську делегацію за футболки з принтом, що містив заклик звільнити захисників Азовсталі з російського полону. Про інцидент з футболками розповіла українська артистка alyona alyona у себе в Instagram.

«Ми знали, що коли будуть показувати повтори виступів всіх артистів, то будуть показувати і саму делегацію. Тому коли до нас підійшла камера, наша команда швидко розкрилася і показали наш заклик на весь світ. Ми дуже ризикували, проте все вийшло. Відбилися просто фінансовим штрафом», — написала alyona alyona.

Відео дня

За її словами, складнощі в української делегації почались ще на етапі створення футболок: типографії або не працювали, або відмовлялися наносити принт з текстом FREE AZOVSTAL DEFENDERS («звільнить захисників Азовсталі»). Врешті решт одна з типографій після п’ятого дзвінка погодилася допомогти. Перед входом у залу члени делегації вдягнули футболки під інший одяг.

Читайте також: «Сини написали про мене некролог». Історія пастора з Маріуполя, який повернувся живим додому після 295 днів неволі Читайте також:
Тренування збірної України перед матчем з Ісландією (Фото:УАФ) Free Azovstal Defenders. Збірна України перед матчем за вихід на Євро-2024 закликала звільнити з полону захисників Азовсталі — фото

«З'явитися у футболках FREE AZOVSTAL DEFENDERS було дуже ризиковою та складною задачею. Будь-які надписи та бренди були заборонені, охорона перевіряла весь одяг і, якщо на ньому був надпис, просили зняти його або ж заклеювали надписи чорним скотчем», — розповіла alyona alyona.

Цього року на Євробаченні українські артистки alyona alyona і Jerry Heil посіли третє місце з композицією Teresa & Maria.

Редактор: Олексій Бочкар Читати далі