Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що Євросоюз «уже не той», до якого його країна вступила 20 років тому. При цьому заявив, що бути в ЄС, ніж зовні.

Про це повідомляє Telex.

В ефірі Kossuth Radio він сказав, що зараз ЄС «грає з вогнем» і «балансує між миром і війною». Говорячи про 20-ту річницю вступу Угорщини до Євросоюзу, прем'єр-міністр країни заявив, що це «не той ЄС, до якого ми вступили».

Відео дня Читайте також: Таємниця Будапешта. Чому за останні роки Орбан різко змінив ставлення до України, а ще в 2016-му з розмахом зустрічав Гройсмана

«Ми приєдналися, тому що Європа — це мир і процвітання. Зараз ми перебуваємо в економічній кризі. Європа, до якої ми вступили, генерувала близько 20% світової економічної потужності. Зараз ми відкотилися назад… Перше, що варто сказати, оцінюючи останні 20 років: Панове, це не те, про що ми домовлялися. Мамо, це не той кінь, якого я хотів», — заявив Орбан.

Серед мінусів Євросоюзу Орбан назвав «мільйони мігрантів». Орбан також вважає, що якщо заявити, що сім'я складається з чоловіка, жінки і дітей, то «вас поб’ють у європейських ліберальних ЗМІ».

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі