Завдяки оптимізації Генерального штабу ЗСУ в зоні бойових дій вдалося посилити командування військами. Про це у четвер, 6 червня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, у Генштабі триває оптимізація штатної структури. Зокрема, там зменшують чисельність підрозділів та позбавляють від невластивих їм функцій.

Сирський зазначив, що завдяки цьому вже посилені органи військового управління, які керують військами в зоні проведення бойових дій.

Відео дня Читайте також:
Навчання піхотинців (Фото:92 ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка, Офіційна сторінка) План Залужного переглянули. У Раді відповіли, скількох людей можуть мобілізувати цього року

Головнокомандувач зазначив, що наразі головним завданням є ефективніша система командування військами та виключення функцій, які дублюються.

Головнокомандувач додав, що це частина стратегії розвитку видів і окремих родів військ Збройних сил України до 2035 року.

«Вперше ми плануємо на десятиріччя вперед. У цьому ж контексті здійснюється формування Сил безпілотних систем ЗС України», — повідомив Сирський.

Читайте також: «Сирський не є кабінетним генералом». Якщо продовжимо війну за посадки, ми її не виграємо — інтерв'ю з членом-кореспондентом RUSI Данилюком

24 травня начальник Головного управління оборонного планування Генштабу ЗСУ Євгеній Острянський заявив, що у Генеральному штабі ЗСУ вирішили скоротити штатну чисельність структурних підрозділів та органів військового управління на 60%. Після оптимізації частину військових відправлятимуть до бойових частин.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі