Міністерство оборони України запустило тестування електронної черги до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), повідомляє Міноборони у суботу, 18 травня.

Наразі українці, яким, зокрема треба оновити дані, можуть записатися до 19 ТЦК у Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі, Сумах, Вінниці і Кропивницькому. Так, для запису до е-черги у Києві доступні три центри — Дарницький, Печерський та Шевченківський РТЦК та СП.

Відео дня

У Міноборони анонсують підключення значно більшої кількості центрів найближчим часом.

Читайте також: Закон про мобілізацію. Коли та як оновити дані в ТЦК з 18 травня

Для того, щоб записатися до е-черги, необхідно:

  • вибрати на сайті Міноборони необхідний ТЦК за обліком або за місцем актуальної реєстрації;
  • ввести персональні дані;
  • підтвердити номер телефону;
  • отримати повідомлення з часом візиту.

Читайте також:
Воїн 22-ї окремої механізованої бригади відпрацьовує постріл із РПГ (Фото:Сухопутних військ ЗС України/Facebook) «Можемо отримати зворотній ефект». Є ініціативи, наслідки яких не були прораховані — Саакян про нові правила мобілізації й додаток Резерв+

18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Він передбачає необхідність оновлення військово-облікових даних для чоловіків 18−60 років протягом 60 днів — до 16 липня. У документи військовозобов'язаних, які оновили свої дані, вклеюватимуть VIN-коди (штрих-коди).

Також у законі прописаний обов’язок завжди носити при собі військово-облікові документи, передбачені нові правила вручення повісток, бронювання, обмеження для ухилянтів та інше.

Вночі 18 травня запрацював мобільний застосунок Резерв+, у якому можна оновити облікові дані для ТЦК.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі