Окупанти завдали 13 авіаударів по Україні за добу, обстріляли понад 120 населених пунктів

Російські окупанти завдали за минулу добу один ракетний і 13 авіаційних ударів по території України, а також здійснили 42 обстріли позицій українських військ і українських населених пунктів із реактивних систем залпового вогню.

"Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", — повідомляється в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18.00 четверга на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці.

Також окупанти запустили по Україні керовану ракету Х-59, яку було знищено силами протиповітряної оборони.

За даними Генштабу, окупанти завдали авіаційних ударів біля Петропавлівки, Степового, Новоселівки, Олександрополя і Новомихайлівки Донецької області, Білогорівки Луганської області, Новодарівки і Роботиного Запорізької області.

Артилерійських і мінометних обстрілів з боку російських окупантів за добу зазнали понад 120 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях, серед них міста Авдіївка, Мар'їнка та Вугледар Донецької області, Гуляйполе Запорізької області, Херсон.

Теги: #генштаб_зсу #зведення