Російські окупанти приблизно 3 червня намагаються накопичуватися у крайніх будинках мікрорайону Канал у Часовому Яру — ця частина міста розташована найближче до Бахмута, повідомляє Українська правда із посиланням на своє джерело та відео, опубліковане в Telegram-каналі Бахмутський демон.

«За минулий тиждень було понад півтори тисячі різного роду обстрілів, від північної до південної частини передмістя Часового Яру. Багато позицій знищується Сонцепьоком та КАБами, щоб забезпечити логістику по трасі О0506 (дорога від Бахмута до Часового Яру через Хромове, — ред.). І під прикриттям FPV-шок вони почали просуватися і накопичуватися. Центр міста повністю ми», — заявило джерело видання.

Відео дня

На відео, оприлюдненому Telegram-каналом Бахмутський демон, знятому, імовірно, з дрона, видно, як четверо людей у військовій формі групами по двоє переміщуються з однієї зруйнованої обстрілами будівлі в іншу.

«П***и (російські окупанти — ред.) у Новому мікрорайоні Часіка», — сказано у підписі до відео.

Ситуація біля міста Часів Яр — що відомо

Читайте також:
Часів Яр 30 квітня (Фото:Кадр з відео Associated Press/YouTube) «Знищують і випалюють все». Війська РФ б’ють термобаричними боєприпасами по місту Часів Яр — Хортиця

У зведенні Американського інституту вивчення війни, опублікованому 8 червня, повідомляється, що геолоковані кадри, опубліковані 7 червня, свідчать, що війська країни-агресора Росії просунулися в районі Часового Яру і на північний захід від Авдіївки Донецької області.

Аналітики DeepState також вказують, що росіяни просунулися в районі Часового Яру. Карти свідчать, що війська РФ продовжують наступ з боку Калинівки та Іванівського.

У квітні головком ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що вище військове керівництво Росії поставило завдання своїм солдатам захопити місто на захід від Бахмута — Часів Яр — до 9 травня.

Ворог зосереджує зусилля для прориву оборони та виходу до каналу Сіверський Донець — Донбас, щоб створити умови для подальшого просування до Краматорської агломерації.

Читайте також:
Український військовий (Фото:FPV-підрозділ групи Signum 93-тя ОМБр Холодний Яр) «Неприємний дзвіночок». ЗСУ не можуть зупинити наступ РФ на сході, їм доведеться відійти швидше, ніж планувалося — Жирохов

10 квітня Інститут вивчення війни заявив, що, намагаючись прокласти собі шлях до Часового Яру, росіяни вдаються до тактики, яка допомогла їм захопити Авдіївку. Позиції українських захисників інтенсивно накривають КАБами та вогнем з літаків і вертольотів.

Українські військові кажуть, що, якщо росіянам вдасться захопити Часів Яр, вони почнуть наступ на Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ і Слов’янськ.

28 квітня Сирський підтвердив, що ситуація на фронті загострилася. Сили оборони відійшли на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки.

23 травня ISW написав, що ЗСУ відвоювали деякі позиції в районі Часового Яру. 6 червня в ОСУВ Хортиця вказали, що Сили оборони контролюють місто і не дають військам РФ наближатися.

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі