Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

У Чорному морі станом на ранок вівторка перебувають сім російських кораблів, із них три носії ракет "Калібр" загальним залпом до 20 ракет, повідомляють у телеграм-каналі Військово-Морських сил Збройних сил України.

"У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають п'ять ворожих кораблів, із них два носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 12 ракет", — ідеться в повідомленні.

В Азовському морі перебуває один ворожий корабель, у Середземному — сім, із них три носії "Калібрів" загальним залпом до 20 ракет.

За минулу добу окупованою Керч-Єнікальською протокою пройшли в бік Азовського моря 23 судна, з них п'ять — із Босфору, а в бік Чорного моря — 28 суден, із них три прослідували далі в бік Босфору.

Як повідомлялося, з 27 березня в акваторії Чорного моря на бойовому чергуванні декілька днів залишався лише один носій "Калібрів". До вечора п'ятниці, 31 березня, було виведено другий ракетоносій, і відтоді їх угруповання не збільшувалося.

"Калібр НК" — ракети, призначені для пусків із надводних кораблів російського ЧФ. Дальність ураження таких ракет — понад 2 500 км по наземних цілях і понад 375 км — по морських.