26 травня російські окупанти спробували прорватися на ділянці Стрілеча — Глибоке у Харківській області, але Сили оборони відбили цю атаку.

Про це повідомив речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин в ефірі телемарафону.

«На Харківщині Сили оборони зупинили ворога на напрямку Стрілеча — Глибоке, успішно вибивають його з тих позицій, на напрямку наступ був зупинений. Наразі ведеться системна робота, щоб вибити противника з зайнятих позицій. Сили оборони вчасно зайшли по більшій частині на оборонні рубежі», — розповів Волошин.

Відео дня Читайте також:
Росія збирає нове угруповання військ за 90 км від Харкова (Фото:Харківська ОВА) Росія збирає нове угруповання військ біля кордону за 90 км від Харкова — Зеленський

Речник ОСУВ Хортиця також повідомив, що російські військові мали певний успіх на Вовчанському напрямку та в напрямку Стрілеча — Глибоке.

«Окупанти намагаються насичувати ці напрямки технікою, живою силою, щоб не дати Силам оборони перехопити тактичну ініціативу на полі бою. Звісно, ворог не полишає спроб прорвати оборону ЗСУ біля Липців, Вовчанська, Тихого та Стариці», — сказав він.

За словами Волошина, противник продовжує тиснути на Вовчанськ і Липці.

«Але завдяки діям ЗСУ, ворожі війська застрягли на дорозі в Липцях, пов’язли повністю у Вовчанську, ЗСУ їх звідти витісняють», — запевнив він.

Речник ОСУВ Хортиця також зазначив, що окупанти намагаються штурмувати Вовчанськ піхотними підрозділами.

Ситуація у Харківській області

26 травня Генштабі ЗСУ заявили, що на Харківському напрямку Сили оборони відбили загрозу прориву Росії та забезпечили стійку оборону.

Читайте також:
Харківська область (Фото:REUTERS/Valentyn Ogirenko) В ISW пояснили, чому росіяни провалили наступ на півночі Харківської області

У Генштабі зазначили, що скрізь, де окупанти продовжують атаки, вони зазнають значних втрат. Зокрема, ефективно взаємодіють українська артилерія та піхотні підрозділи.

Загарбники тричі намагались штурмувати позиції ЗСУ. Сили оборони відбили дві атаки в напрямку сіл Липці та Тернова. Також у Генштабі повідомили, що ворог продовжує спроби просунутись вперед з району села Лук’янці.

За даними військових, за добу армія країни-агресора Росії втратила на Харківському напрямку 179 солдатів.

Також українські захисники знищили танк, бойову бронемашину, три артсистеми та шість одиниць автомобілів та спеціальної техніки.

10 травня російські окупанти спробували прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області. Президент України Володимир Зеленський заявляв, що російські війська почали нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку.

Читайте також:
Вовчанськ, Харківська область (Фото:instagram/libkos) «Реалістично, але передчасно». ЗСУ можуть звільнити північ Харківщини. Чому вони не зроблять цього зараз — Гетьман

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що російські війська розширили зону активних бойових дій на 70 км.

Моніторингові ресурси повідомляли про окупацію кількох сіл на півночі Харківщини. Прорив росіян спричинив дискусії довкола того, чи були на достатньому рівні підготовлені укріплення на півночі.

Станом на 24 травня у Генштабі заявили, що Сили оборони зупинили російські війська на Харківському напрямку та проводять контрнаступальні дії.

Зеленський повідомляв, що ЗСУ взяли під бойовий контроль прикордоння Харківської області. За його словами, втрати під час наступу росіян там складали вісім ворожих солдат до одного українця.

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі