Росіяни на Харківщині обстріляли автомобіль з поліцейським, який їхав на евакуацію людей. Про це повідомив начальник ГУНП у Харківській області Володимир Тимошко у вівторок, 21 травня.

Він зазначив, що окупанти FPV-дроном атакували авто, в якому знаходився працівник Вовчанського ВП ГУНП.

Володимир Тимошко / Facebook Фото: Володимир Тимошко / Facebook Володимир Тимошко / Facebook Фото: Володимир Тимошко / Facebook

Як повідомив Тимошко, поліцейський живий, отримав акубаротравму.

Відео дня

Начальник ГУНП також зазначив, що людей все ж евакуювали.

«Так працюємо щодня. Задля людей», — додав він.

20 травня заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов заявив, що в Харківській області темп евакуації з громад спадає, але є проблеми з вивезенням лежачих людей.

Наступ Росії в Харківській області — що відомо

10 травня о п’ятій ранку російські окупанти намагалися прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області. Про це офіційно заявили в Міноборони України. Там зазначили, що українські захисники відбили атаки ворога.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що російські війська почали нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Він також оголосив, що Україна перекине сили на Харківський напрямок.

Читайте також:
Росіяни вбили двох місцевих жителів Вовчанська (Фото:Офіс Генерального прокурора) 70-річний житель Вовчанська розповів, як росіяни розстріляли його дружину в кріслі колісному

12 травня в DeepState повідомили, що росіяни окупували кілька сіл у прикордонних районах Харківщини.

13 травня Генштаб ЗСУ зазначив, що в районі міста Вовчанська росіяни мають тактичні успіхи, а загалом ситуація на Харківському напрямку залишається складною.

16 травня Зеленський заявив, що Україні наразі вдалося «додати впевненості» у напрямку Вовчанська Харківської області. Він заявляв, що контрударні дії ЗСУ відбуваються в різних районах, зокрема і в прикордонні Харківської області.

Цього ж дня Синєгубов заявив, що українські військові зупинили активне просування ворога на Харківському напрямку.

Читайте також:
Евакуйовані з Вовчанська у Харкові (Фото:Сергій Окунєв / NV) «Старі люди перепливають річку, щоб врятуватися». Втеча з окупації, руйнування та пожежі — що зараз відбувається у Вовчанську. Репортаж NV

17 травня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що війська країни-агресора Росії під час наступу у Харківській області розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, щоб змусити Сили оборони залучити нові бригади з резерву.

20 травня голова Харківської ОВА Роман Семенуха заявив, що Сили оборони України приблизно на 60% контролюють Вовчанськ.

21 травня речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин повідомив, що Силам оборони України вдалося стабілізувати ситуацію в місті.

Редактор: Катерина Шпак Читати далі