НПЗ у Слов’янську-на-Кубані у Краснодарського краю РФ, який у ніч на 19 травня атакували безпілотники, призупинив роботу.

Про це повідомили у групі компаній Слов’янськ ЕКО, що управляє заводом, передає Інтерфакс.

За словами директора із комплексної безпеки Слов’янськ ЕКО Едуарда Труднєва, на території НПЗ були «прильоти»

Відео дня

«Прильоти були. Завод зараз зупинено. Збитки рахуємо, працюють силові відомства», — сказав він.

У компанії додали, що поки що немає ясності, коли завод відновить роботу.

Раніше голова Слов’янського району Кубані Роман Синяговський повідомляв, що вночі шість безпілотників впали на території НПЗ у Слов’янську-на-Кубані. При цьому він написав, що попередньо постраждалих і руйнувань нема.

Читайте також:
Дим і вогонь над НПЗ в Туапсе, Краснодарський край РФ, 17 травня 2024 року (Фото:Video obtained by Reuters / Handout via REUTERS) НПЗ в російському Туапсе зупинився після атаки українських безпілотників — Reuters

У ніч на неділю, 19 травня безпілотники атакували НПЗ у Слов’янську-на-Кубані Краснодарського краю РФ. У соцмережах з’явились відео, на яких чутно вибухи і видно пожежу в районі НПЗ.

Водночас у міноборони РФ заявили, що вночі їхня ППО нібито знищила 60 дронів над Бєлгородською областю та Краснодарським краєм. Там також відзвітували, що «знищили» один дрон і дев’ять ракет ATACMS над окупованим Кримом.

Два дні тому українські дрони атакували нафтопереробний завод в Туапсе Краснодарського краю РФ. Там спалахнула пожежа. В міноборони РФ тоді заявляли, що знищили 102 українські безпілотники та шість безпілотних катерів.

Редактор: Софія Лазарова Читати далі