Іван Преображенський

Іван Преображенський

Кандидат наук, публіцист, політичний аналітик

Путін починає формувати новий уряд. У ньому будуть люди з числа, як я їх називаю, його перукарів і сокольничих, точно так само, як за царя Івана Грозного

Новий уряд РФ формуватиметься з людей, які безпосередньо обслуговують диктатора і за рахунок цього висуваються в керівництво країни, не маючи жодних компетенцій. Приклад тому — губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Знаю, що українську аудиторію бентежить — чи буде відставка міністра оборони Сергія Шойгу, тому що це безпосередньо впливає на війну.

Відео дня https://www.youtube.com/embed/iJTtZTkBoZQ?si=O_5gFxCHdy-Av-CN

Але давайте відверто скажемо: безпосередньо впливає на війну весь російський уряд. І один з архітекторів того, що Росія продовжує воювати, і її економіка не звалилася під рекордними санкціями з боку міжнародної спільноти, — якраз це нинішній прем'єр Михайло Мішустін. Він колишній податківець, адміністратор і таких технократів у російському уряді багато. І саме на технократах тримається ця війна, а зовсім не на військових. Військові, як ми пам’ятаємо, провалили цю війну. На першому етапі, принаймні, армія виявилася не готовою. Армія була розгромлена в перших боях перших тижнів. І якби в цей момент звалилася і російська економіка, зараз ніякої війни б уже не було. Але російська економіка встояла. І не просто встояла, а починає нарощувати виробництво озброєння, причому досить активно, незважаючи на гігантську корупцію тощо. Тож на цих людей, мені здається, теж важливо зважати. Таких, як Мішустін, в уряді РФ там дуже багато. Але будуть деякі перестановки.

А щодо міноборони, я впевнений, що зараз Шойгу залишать. Тому що ослаблений Шойгу зручніший для Путіна.

Читати далі