Нові гарантії безпеки та візити партнерів. Зеленський анонсував важливі новини на найближчі тижні

Україна готує нові двосторонні безпекові угоди та очікує візити партнерів. Про найближчі плани на міжнародному напрямку розповів у вечірньому зверненні у вівторок, 7 травня, президент України Володимир Зеленський.

«Готуємо зустрічі та документи, які точно стануть новинами за найближчі тижні. Нові візити в Україну наших партнерів. Нові безпекові угоди для нашої держави й життя загалом у Європі», — повідомив Зеленський.

Відео дня

Він додав, що Україна також продовжує готувати фактичний старт перемовин про членство з Євросоюзом на червень. За його словами, українська сторона виконала свої зобовʼязання і очікує на «результативну активність» з боку партнерів.

Безпекові угоди України з іншими країнами

У липні 2023 року лідери Великої сімки оголосили, що погодили декларацію про гарантії безпеки для України.

Станом на квітень Україна підписала дев’ять безпекових угод: з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією та Латвією.

Читайте також:
Голова Офісу президента України Андрій Єрмак провів четвертий раунд переговорів зі США щодо укладення двосторонньої безпекової угоди, 6 травня 2024 року (Фото:Офіс президента/Telegram) Маємо фіналізувати укладення безпекової угоди з США вже цього місяця — Єрмак

28 квітня президент України Володимир Зеленський розповів, що Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. За його словами, цей документ має стати «найбільш сильним з усіх», «взірцевим» та таким, що «відповідатиме силі американського лідерства».

Перед цим Зеленський анонсував підписання угод із країнами Північної Європи та Балтії.

Редактор: Олексій Бочкар Читати далі