Нова пошта закликає українців купувати книги видавництва Vivat, чию друкарню знищили ракетним ударом росіяни, та пропонує безплатне доставлення. Компанія оприлюднила цю пропозицію на своєму сайті у п’ятницю, 24 травня.

«Будь-хто, хто зробить замовлення на сайті видавництва Vivat у період з 24 травня по 30 червня, отримає безплатну доставку Новою поштою — компанія бере на себе усі витрати», — йдеться в оголошенні.

Відео дня Читайте також:
Як допомогти книгарням після осбстрілу у Харкові (Фото:Instagram @vivat_book) Пʼять гастрономічних книжок-хітів. Як підтримати видавництво Vivat, чия друкарня постраждала під час обстрілу Харкова

Цим кроком, пояснює компанія, вона приєднується до хвилі підтримки видавництва та харківської друкарні Фактор-Друк, яку було знищено ударом російської ракети 23 травня. Нова пошта закликає кожного українця купити у ці дні книги видавництва, аби підтримати його та довести, що росіянам не вдасться знищити українську культуру.

Пропозиція діє на всій території України — крім тимчасово окупованих територій або таких, на яких ідуть бої.

«Доставка коштом Нової пошти розповсюджується на всі типи доставок — у відділення, поштомат, на адресу. Клієнтам не потрібно доплачувати комісію за оголошену вартість, пакування або доставку у село/смт», — розповідає компанія про умови пропозиції.

Удари по Харкову та області 23 травня — що відомо

Удень 23 травня Росія завдала масованих ударів по Харкову та містах Золочів і Люботин Харківської області. Відомо про мінімум 15 ракетних ударів.

Усього внаслідок атаки загинули семеро людей, ще 21 — постраждала.

Читайте також:
Пожежа у друкарні у Харкові 23 травня (Фото:ДСНС Харківщини) Удар по друкарні Vivat у Харкові: наслідки відчує уся галузь книговидавництва України — власник

Дві ракети влучили в одну з найбільших типографій повного циклу в Європі — Фактор-друк, яка належить групі Фактор, де друкувалися книги видавництва Vivat, а також більшості українських видавництв. Попередньо, загинули п’ятеро працівників Vivat, вони перебували на робочих місцях під час удару.

Також окупанти поцілили по залізниці, шестеро працівників УЗ у Харківській області дістали поранення.

Пізніше 23 травня РФ здійснила новий обстріл, атакувавши Дергачі КАБами, постраждали вісім людей.

Редактор: Олексій Бочкар Читати далі