Група компаній "Нова пошта" у співпраці з благодійним фондом "Повернись живим" зібрали понад 330 млн грн на комплексний зв'язок для сил протиповітряної оборони в рамках проєкту "Запакуй небо прокачай ППО", повідомила пресслужба поштового оператора у вівторок.

"Процес виробництва такого сучасного обладнання для військових дуже складний, тривалий і дорогий… Незважаючи на всі складнощі, мета, яку ми ставили разом із "Повернись живим", досягнута", прокоментував результати співвласник "Нової пошти" В'ячеслав Климов.

За зібрані кошти "Нова пошта" та "Повернись живим" закуплять рюкзаки мобільної вогневої групи, що містять усі необхідні види зв'язку, переносні командні пункти у вигляді кейса вагою 60 кг та рухомі командні пункти-вантажівки, що забезпечить можливість віддавати команди військам під час руху.

Згідно з повідомленням компанії, збір тривав з 1 червня до 26 грудня. "Нова пошта" задонатила на проєкт 183,6 млн грн: із кожної посилки, відправленої в поштомат або з поштомата, компанія перераховувала 10 грн на проєкт, а також щомісяця окремо вносила благодійні внески на підтримку збору.

Уточнено, що решту суми зібрано завдяки донатам українців на рахунок або банку проєкту 118,2 млн грн, донатам друзів і партнерів проєкту, серед яких бізнес і відомі блогери, 26,6 млн грн, а також завдяки купівлі мерчу "Нової пошти" та надсиланню посилок в упаковці лімітованої серії 6,3 млн грн.

Теги:

#нова_пошта

#ппо

#повернись_живим