НМТ — спеціальний іспит, який складають цьогорічні випускники, аби підтвердити свої знання з базових предметів та вступити до вищого навчального закладу.

Читайте також: Повітряна тривога під час НМТ. Що робити, якщо ракетна небезпека завадила тестуванню

НМТ — це Національний мультипредметний тест, який з 2022 року складають усі випускники замість ЗНО. НМТ — це спрощений формат ЗНО, який передбачає тестування з чотирьох предметів: української мови, історії України, математики та предмета на вибір. Усі питання — закритого типу, тобто тестові. На виконання завдань по одному предмету дається година, а оскільки всі тестування проводяться в один день, загальний час іспиту складає 4 години з 20-хвилинною перервою.

Відео дня

Для того, аби потрапити на НМТ, у вказані терміни потрібно було створити електронний кабінет учасника НМТ. Там можна знайти інформацію про локацію, дату та час проведення іспиту. Також пізніше саме там можна буде переглянути результати.

Як увійти у свій кабінет НМТ

Читайте також: НМТ 2024. Як увійти в кабінет учасника Національного мультипредметного тесту — покрокова інструкція

Аби авторизуватися в електронному кабінеті учасника НМТ, необхідно:

  • відкрити сторінку;
  • ввести паспортні дані та ідентифікаційний код;
  • натиснути Увійти.

Зазначимо, що серія і номер документа, з яким відбувається авторизація, мають співпадати з тим документом, який був вказаний при реєстрації.

Також з цього року додали спрощений варіант входу — через застосунок Дія. Для цього потрібно буде лише надати необхідний дозвіл та Дія самостійно подтягне необхідну інформацію, після чого система авторизує користувача.

Чому не працює кабінет учасника НМТ

Вже не перший рік вступники стикаються з деякими труднощами у роботі кабінету учасника НМТ. Так, однією з поширених проблем є те, що не вдається зайти у кабінет НМТ. В УЦОЯО пояснюють, що часто це може траплятися через неспівпадіння серії та номера документа — можливо, під час реєстрації використовувався один документ, а при логуванні — інший. Також може бути причиною те, що один учасник створив кілька персональних кабінетів — система видаляє дублікати при виявленні.

«Здебільшого причиною цього є те, що потенційні учасники НМТ створили кілька кабінетів за різними паспортними документами, що посвідчують особу: закордонним паспортом, ID-карткою, іншим документом, що посвідчує особу», — прокоментували в УЦОЯО.

Що робити, якщо не вдається зайти в кабінет НМТ

Якщо ви впевнені, що правильно вводите серію та номер документа, що посвідчує особу, та не створювали кількох персональних кабінетів, слід звернутися до регіонального центру оцінювання якості освіти — там після обробки персональних документів допоможуть авторизуватися в системі.

Редактор: Діана Шароді Читати далі