Якщо ви хочете потішити найріднішу ласощами в День матері, 12 травня, та за певними причинами вона чи ви дотримується обмежень в їжі, то це дієтичний, веганський та безглютеновий десерт — саме те, що потрібно.

Тісто для печива готується з нутового борошна, яке легко замісити в кухонному комбайні. Ви можете замінити його універсальною безглютеновою борошняною сумішшю або використовувати звичайне борошно. Не бійтеся використовувати велику кількість джему, коли наповнюєте печиво.

Відео дня

Трояндова вода — це те, що надає печиву виразного близькосхідного смаку. Можна додати в тісто 1 чайну ложку трояндової води, але якщо ви любите більш виражений квітковий аромат, додайте додаткову чайну ложку в начинку і/або наповніть печиво трояндовим джемом. Трояндову воду та нутове борошно можна знайти у великих супермаркетах, на ринках Близького Сходу та інших міжнародних ринках, а також в Інтернеті.

Готове печиво можна зберігати в герметичному контейнері при кімнатній температурі до п’яти днів. Його можна заморозити в щільному пакеті та зберігати до 2 місяців.

Як приготувати печиво з трояндовою водою

Інгредієнти на 26 шт. печива:

1 склянка (140 г) цілого, сирого мигдалю (можна замінити рівною кількістю нарізаного або порізаного)

1 склянка (120 г) нутового борошна

½ склянки (56 г) вівсяних пластівців старого зразка (не можна замінювати вівсяними пластівцями швидкого приготування)

2/3 склянки (133 г) цукрового піску

2 ч. л. меленого кардамону

1 ч. л. меленої кориці

¼ ч. л. дрібної солі

½ склянки (120 мл) оливкової олії (ріпакової або з виноградних кісточок), плюс ще за потреби

1 ч. л. — 2 ч. л. трояндової води

½ склянки (170 г) вишневого або абрикосового джему (або розділіть порцію навпіл і використовуйте по 85 г кожного)

Сушені пелюстки троянд для прикраси (за бажанням)

Спосіб приготування:

1. Встановіть решітку посередині духовки і розігрійте її до 350 градусів. Застеліть два великих дека з бортиками пергаментним папером.

2. У чаші кухонного комбайна змішайте мигдаль, нутове борошно, овес, цукор, кардамон, корицю і сіль. Подрібніть мигдаль і овес, поки суміш не перетвориться на грубу муку, 10−15 ударів пульсом. Додайте олію і 1 чайну ложку трояндової води.

3. Збийте кілька разів, зішкребіть миску лопаткою і продовжуйте збивати, поки мигдаль і овес не стануть невидимими, а тісто не злипнеться, ще 15−20 разів, додаючи олію за потреби по 1 чайній ложці за один раз. Тісто повинно тримати форму, коли ви стискаєте його шматочок, а також почати формувати більші грудочки навколо леза.

4. У невеликій мисці перемішайте джем, щоб розпушити його, якщо потрібно. За бажанням додайте ще 1 чайну ложку рожевої води.

5. Скачайте з тіста кульки розміром зі столову ложку, вагою приблизно 20 грамів. Викладіть кульки на підготовлене деко. Обережно зробіть великим пальцем отвір посередині кожної кульки, а пальцями надайте печиву форму рівних кружечків. Наповніть кожне заглиблення 1 чайною ложкою джему.

6. Випікайте по одному листу протягом 18−20 хвилин або поки печиво злегка не підрум'яниться знизу. Дайте печиву охолонути на решітці. Подавайте теплим або кімнатної температури, прикрасивши пелюстками троянд, за бажанням.

Редактор: Тетяна Денисенко Читати далі