Автор: Анастасія Печенюк

Apple, схоже, знайшла те, що допоможе її потенційному складаному iPhone виділитися на ринку. Запатентовано технологію створення «самовідновлюваного матеріалу» для екранів, що заповнює вм’ятини та подряпини.

Дисплеї на таких телефонах, як Samsung Galaxy Flip та Fold, Pixel Fold або OnePlus Open, тонші, ніж зазвичай на флагманських телефонах, що дозволяє їм гнутися. Це також робить їх набагато більш сприйнятливими до ударів і подряпин. У пошуках способів усунути цю проблему Apple подала патент на електронні пристрої з гнучкими шарами кришки дисплея, пише Gizmodo.

Відео дня

Їх буде вкрито покриттям з «самовідновлюваного матеріалу», яке «може заповнити вм’ятину навіть без зовнішнього втручання». За процес «загоєння» можуть відповідати прозорі провідники, які нагріватимуть шар покриття дисплея, коли пристрій заряджається або коли користувачі його активують. Патент не описує, що Apple використовуватиме для свого самовідновлювального шару, окрім «полімеру чи будь-якого іншого бажаного матеріалу, який має властивості самовідновлення». Така сама технологія може бути застосована до екрана ноутбука або планшета.

Як зазвичай із патентними заявками, це не означає, що цю технологію незабаром можна буде побачити в продукті, але черговий патент може бути сигналом про те, що Apple, хоч і не підтверджує чутки про це, працює над смартфоном-розкладачкою.

На початку року видання The Information повідомило, що Apple вже створила два прототипи складних iPhone у гнучкому корпусі, але процес їх розробки перебуває на ранніх стадіях. Раніше також було відомо, що принаймні в одному зі складаних пристроїв, які, ймовірно, тестувала Apple, було використано дисплей від Samsung. В лютому з’явилися чутки про те, що Apple поставила на паузу розробку складаного iPhone через несправні екрани.

Читати далі