7 травня вп’яте відбулася так звана «інавгурація» диктатора Володимира Путіна. Політолог Володимир Фесенко в ефірі Radio NV розповів, чи стане цей термін «президентства» для нього останнім.

https://www.youtube.com/watch?v=oyBoKbPvUwE

«Чому я і зараз приймаю з певним скепсисом цю інформацію, що це останній термін, тому що після обнулення Конституції [в 2020 році] це перший термін, буде ще один. Він може ще на шостий термін обратися і правити до середини 2030-х років. Чи проживе він стільки, ми не знаємо. Але, на превеликий жаль, досвід багатьох авторитарних режимів свідчить про те, що керівники хочуть залишатися при владі без зміни, і вони не схильні [її] передавати», — пояснив Фесенко.

Відео дня Читайте також:
Російський диктатор Володимир Путін (Фото:Alexander Zemlianichenko/Pool via REUTERS) «Може впасти за один день». Путінізм не закінчиться для Росії процвітанням і благополуччям, буде обвал режиму — політолог-міжнародник

Він зауважив, що для диктатора Путіна ризиковано передавати владу в умовах війни, яку він не збирається завершувати, бо він боїться за свою безпеку й нікому не довіряє:

«Він дивиться, а що сталося з [колишнім президентом Казахстану Нурсултаном] Назарбаєвим. <…> Була казахська модель, коли він владу передав своєму наступнику, спадкоємцю, нібито його контролював. В Конституції було записано, що ти батько нації, і все гаразд, ти контролював силові структури. Але виникла криза, і фактично зараз Назарбаєва усунули від влади, як і його родинний клан. І я думаю, що на Путіна це вплинуло».

15−17 березня у Росії пройшло так зване голосування на «виборах» президента РФ, у яких не брали участь опозиційні політики. 18 березня у ЦВК РФ оголосили, що «підрахували» 100% протоколів і Путін нібито набрав 87,28% голосів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що жодної легітимності в імітації президентських виборів у Росії немає. Білий дім також заявив, що «вибори» у РФ були нечесними.

Водночас Путіна з перемогою привітали глава КНДР Кім Чен Ин, керівники Венесуели та Нікарагуа Ніколас Мадуро та Даніель Ортега, президенти Узбекистану Шавкат Мірзійоєв та Таджикистану Емомалі Рахмон, а також президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Повідомлялося, що на «інавгурацію» російського диктатора 7 травня прибули представники шести країн-членів Європейського Союзу — дипломати з Франції, Греції, Кіпру, Мальти, Угорщини та Словаччини.

Про намір не відправляти своїх представників на цю «церемонію» повідомили Велика Британія, Литва, Латвія, Канада, Чехія та Естонія.

Редактор: Анастасія Созонова Читати далі